BMW 130i Cup nieuws: 'Nieuwe auto voor Duncan Huisman'BMW coryfee Duncan Huisman mengt zich dit seizoen in de Samsung BMW 130i Cup. Vanaf de Pinksterraces verwacht hij zich met de strijd in de voorste gelederen te kunnen gaan bemoeien.

Duncan Huisman behoort tot de internationale top van toerwagencoureurs. Menigeen verwachtte daarom dat hij zich snel in de voorste gelederen van de Samsung BMW 130i Cup zou gaan ophouden.

Tot nu toe kon hij zich echter nog niet met de strijd om de podiumplaatsen bemoeien. “De klasse is te competitief om zomaar even vooraan te rijden”, vertelde hij al bij zijn debuut in de merkencup tijdens de Paasraces.

Voorafgaande aan het WTCC-weekeinde op Circuit Park Zandvoort kreeg Huisman een compleet nieuwe BMW 130i in de kleuren van zijn team Ekris Motorsport. De zwarte ‘I love BMW’ auto waarmee hij tijdens de Paasraces in actie kwam, zal naar verwachting op korte termijn door een andere rijder worden bestuurd.

Overmacht
Huisman wilde voorafgaande aan het WTCC-evenement testen om zijn achterstand ten opzichte van de coureurs met meer ervaring in de raceversie van de BMW 130i in te lopen. Het liep echter anders. “Het team had zijn handen vol aan het opnieuw opbouwen van de auto van mijn teamgenoot Ricardo van der Ende, die tijdens de Paasraces zwaar beschadigd raakte. We hadden dus niet veel tijd om te gaan testen. We gaan nu de periode tot aan de volgende races gebruiken om de auto verder te verbeteren. Dat moet zich tijdens de Pinksterraces uitbetalen.”

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief

Bron: Media BMW 130i Cup

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
da6fe8
Onthoud mijn gegevens!