BMW 130i Cup nieuws: 'Ekris Motorsport pakt de titel in Samsung BMW 130i Cup!'Ricardo van der Ende heeft de titel in de Samsung BMW 130i Cup in de wacht gesleept. De rijder van Ekris Motorsport werd afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort in de eerste race als zesde afgevlagd en eindigde daarmee op de eerste plaats in het kampioenschap. Hij gaf zijn titel tijdens de Formido Finale Races nog meer glans door de laatste race van het seizoen op zijn naam te schrijven.

Van der Ende heeft totaal 102 punten gescoord. Ook Duncan Huisman was goed op dreef. Terwijl hij in de eerste manche nog door een touché de strijd voortijdig moest staken, belandde Duncan in de laatste heat op het podium door als derde te finishen. Hij eindigde op de zesde plaats in het kampioenschap met 30 punten.

Op zaterdag werden de belangrijke kwalificaties afgewerkt. Van der Ende belandde met een snelle tijd van 1:53.708 op de derde plaats. Hij moest hiermee Bas Schothorst en zijn grootste concurrent om de felbegeerde titel Tim Coronel voor zich dulden. Ook in de tweede sessie zette hij een derde tijd op de chrono’s. Hij ving de eerste manche hierdoor als derde aan. Terwijl Huisman in de eerste sessie door een probleempje nog genoegen moest nemen met de zevende tijd, pakte hij in de tweede tijdtraining de tweede stek. De gecombineerde sessie leverde hem de vierde plaats op.
 
Toen de startlichten op zondagmorgen werden gedoofd kwam Van der Ende goed uit de startblokken. Terwijl poleman Schothorst ruimte maakte voor Coronel, hielp Huisman zijn teamgenoot Van der Ende door een buffer met de rest te creëren. Huisman wilde zich verder terug laten zakken, maar werd daarbij flink geraakt door Jan Lammers. Door een flinke schade aan zijn wagen moest hij de strijd noodgedwongen staken. Van der Ende stond er nu alleen voor. De rijder met startnummer 8 hield echter het hoofd koel door zich zo min mogelijk in de felle strijd om de podiumplaatsen te mengen. Berekenend liet hij zich in de tien ronden tellende race terugzakken naar de zesde plaats. Deze positie was uiteindelijk genoeg om de titel in de wacht te slepen!


 
Doordat de eerste acht plaatsen van de eerste race werden omgedraaid voor de tweede manche, moest Van der Ende vanaf de derde positie vertrekken. Bij de rollende start kwam de nieuwbakken kampioen goed van zijn plaats en stootte direct door naar de eerste positie door Mickey Bertram en Bertus Sanders te passeren. Een aantal ronden later moest Van der Ende Coronel voorbij laten gaan en viel hij terug naar de tweede stek. Van der Ende gaf zich niet gewonnen en probeerde in een ultieme poging Coronel bij de Tarzanbocht uit te remmen, maar schoot rechtdoor. Coronel pakte in eerste instantie de volle winst, terwijl Van der Ende als tweede werd afgevlagd. Coronel werd na afloop van de race gediskwalificeerd wegens technische onvolkomenheden aan de BMW. Van der Ende werd hierdoor automatisch als winnaar aangewezen. Door de crash in de eerste race ving Huisman de laatste wedstrijd als laatste aan. De ervaren coureur reed een uitstekende inhaalrace en wist elke ronde steeds verder naar voren te komen. De rijder van Ekris Motorsport sloot zijn seizoen op uitstekende wijze af door als derde te finishen.

Ricardo: “Ik ben uiteraard superblij met de titel. We hebben als team een uitstekende prestatie geleverd. De eerste race verliep precies zoals ik het in gedachte had. Schothorst die zich opofferde voor Coronel, terwijl Duncan het veld moest ruimen. Ik liet me niet gek maken en bleef uit de felle gevechten van de kopgroep, want een zevende plaats was voldoende om het kampioenschap binnen te halen. De winst in de laatste race was de kroon op ons werk. Vanavond gaan Duncan, het team en ik nog een extra fles champagne ontkurken om onze overwinningen te vieren!”

Duncan: “Ik ben blij voor gehele team dat we het kampioenschap hebben binnengehaald. Ook mijn wagen was dit weekend technisch erg goed. Jammer van de eerste race want ik had graag op het podium willen eindigen. Een touché van Lammers gooide echter roet in het eten. In de laatste race reed ik erg sterk naar voren en eindigde ik alsnog op het podium. Dit is een mooie afsluiter van het seizoen. Ik ga me nu langzaam voorbereiden op de WTCC races op Macau.”

Bron: www.ekrismotorsport.nl
Foto's: www.ekrismotorsport.nl / Marcel Bol, Raceflash.nlReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
370870
Onthoud mijn gegevens!