BMW 130i Cup nieuws: 'Allard Kalff, tv-commentator en coureur: “Ik ga voor het dagsucces en het plezier”'Allard Kalff combineert een druk bestaan als autosportcommentator en autojournalist met zijn deelname aan de Samsung BMW 130i Cup. Voor de wereldreiziger is een raceweekeinde in de Samsung BMW 130i Cup een vorm van ontspanning. “Dit soort weekeinden vind ik relaxed.”

Allard Kalff doet dit jaar live verslag van de races van het inmiddels afgeronde A1GP kampioenschap en, samen met Olav Mol, van de Formule 1-wedstrijden. Hij verslaat ‘Le Dakar’, geeft commentaar bij de samenvattingen van de IRL-races en werkt mee aan het programma ‘RTL Autowereld’.
“Ik verblijf elk jaar zo’n 180 dagen in het buitenland”, schetst hij de gevolgen van zijn werkzaamheden. Daarnaast komt hij ook nog in actie in de Samsung BMW 130i Cup. Het komende pinksterweekeinde wordt door deze combinatie wel erg druk voor de commentator-coureur. “Ik geef in het weekeinde commentaar bij de Grand Prix van Monaco, waarna ik snel naar huis vlieg. Op pinkstermaandag start ik dan zonder trainingstijd en dus achteraan in de Samsung BMW 130i Cup.”  

Gezellig
Allard is een zeer ervaren en succesvolle autocoureur. Vorig jaar reed hij al enkele gastraces in de BMW 130i Cup, dit jaar is hij als vaste rijder opgenomen in het team Racing for Holland van Jan Lammers. “Jan kwam met het idee om ons dit seizoen in de Samsung BMW 130i Cup te mengen. Daar was ik snel voor te porren. Met Jan weet je één ding zeker: het is altijd gezellig. Verder heeft hij zijn team altijd goed voor elkaar. Kijk maar naar de prestaties van Racing for Holland met de Dome sportscars, onder meer op Le Mans, en in de A1GP.”

Mentor
Vanwege zijn drukke werkzaamheden moet Allard enkele races van de Samsung BMW 130i Cup missen. “Ik denk dat ik dit jaar aan vijf evenementen deelneem”, vertelde hij tijdens het WTCC-weekeinde. “Dat betekent dus dat ik mij niet in de strijd om de titel meng. Ik ga voor de dagsuccessen en natuurlijk ook voor het plezier.”
Samen met Jan Lammers is Allard tevens mentor van zijn teamgenoten Pieter-Christiaan en Bernhard van Oranje. “Ik heb met hen meegereden en we hebben achter elkaar gereden, zodat ik hen adviezen kan geven en zij van mij kunnen leren. Ik vind het leuk om te zien dat ze het steeds beter doen.”  

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief

Klik hier voor de inboard film van Allard Kalff.

Bron: Media BMW 130i Cup


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b3ffdc
Onthoud mijn gegevens!