Autosport nieuws: 'Sheila Verschuur, een wolvin in schaapskleren'

Hoe de racecarrière van Sheila begon.
 Sheila wordt op 1 mei 1986 in Nijmegen geboren en haar vader is Frans Verschuur, een racer in hart en nieren. Nogal wiedes dat Sheila en haar broertje besmet zijn met het racevirus. Als 12- jarig meisje leert ze samen met haar broer op een terreintje schakelen en hun vader koopt sloopauto’s voor ze waarmee ze kunnen leren crossen. Wanneer Sheila 14 jaar is volgt ze een racecursus op Zandvoort en op haar 15de haalt ze haar licentie in Duitsland. Vervolgens mag ze een halfjaar een Toyata Yaris testen en rijdt ze de laatste drie races van het seizoen mee.Het racedebuut van Sheila is tijdens de Trophy of the Dunes op het circuitpark Zandvoort, in de Toyata Yaris Cup. Ook in 2003 komt ze uit in de Toyata Yaris Cup.
Omdat de Yaris Cup ophoudt te bestaan gaat Sheila op zoek naar een andere klasse en dat wordt de Seat Cupra Cup. In deze klasse wordt ze in 2004 samen met Michel Schaap kampioen.
 In 2005 krijgt Sheila de kans om mee te rijden in het Racing Team Koninklijke Landmacht. De landmacht wilde namelijk een mannenteam en een vrouwenteam opzetten en vrouwen die racen zijn niet dik gezaaid in Nederland. Sheila vond dit een unieke kans en greep hem met beide handen aan. Samen met Sandra van der Sloot vormt zij het vrouwenteam.

Wat doet Sheila nu
Racen is een hobby van Sheila en terecht hebben de ouders van Sheila er altijd bij haar op aan gedrongen dat zij een goede opleiding moest volgen. Dat deed zij dan ook en in januari studeerde zij af in de richting marketing & communicatie. Nadat zij afgestudeerd was vroeg zij zichzelf af, wat nu? Verder leren of werken? Een vervolgstudie begon pas in september dus dan moesten er toch een paar maanden overbrugd worden. Op dat moment bood de Landmacht haar een baan aan en dat leek Sheila geweldig.Een perfecte combinatie, racen én iets met haar opleiding doen!
Er doemden een paar problemen op, maar die werden opgelost en nu werkt Sheila fulltime bij de Landmacht en dat bevalt prima. Ook het racen samen met Sandra gaat gewoon door. Zo grepen Sheila en Sandra op 19 augustus de pole van de kampioenschapsstrijd tijdens de kwalificatie van de Seat Cupra Cup. Tijdens de eigenlijke race waren zij oppermachtig. 20 augustus waren Sheila en Sandra onfortuinlijk en moesten lijdzaam vanaf de zijlijn toekijken, maar 21 augustus namen zij revanche.
De Trophy of the Dunes op 24 september en de Finalraces op 29 oktober in Zandvoort zullen uitmaken wie zich winnaar mag noemen. Wij duimen voor Sheila!Wie is Sheila?

Persoonlijk:
Naam: Sheila Christine Verschuur
Geboortedatum: 1 mei 1986
Geboorteplaats: Nijmegen
Burgelijke staat: Vrijgezel
Woonplaats: Amsterdam
Hobbies: Racen, stijldansen, skiën en uitgaanRacen:
2002: Racedebuut in de Toyata Yaris Cup
2003: Toyata Yaris Cup (14de in eindklassement en 2de 
          in het eindklassement van de Ladies Cup)
2004: Seat Cupra Cup (kampioen samen met Michel Schaap)
2005: Seat Cupra Cup (3de in eindklassement samen met
          Sandra van der Sloot)
2006: Seat Cupra Cup (still going strong samen met
          Sandra van der Sloot)
Favoriete circuits: Zandvoort en de Nürnburgring op een
                            gedeelde eerste plaats

Wil jij meer weten over Sheila Verschuur surf dan naar: www.equipe-verschuur.nl

Bron: www.kijkkez.nl / Foto: Takki picturesReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b4bb05
Onthoud mijn gegevens!