WEK nieuws: 'Zandvoort 500 op het Circuit Park Zandvoort'Team Bleekemolen zegeviert tijdens Zandvoort 500

Zandvoort, 11 november 2006. De Zandvoort 500, de eerste race in het Nederlands Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door Michael Bleekemolen, Paul van Splunteren en Ian Kahn met een Porsche 997 GT3 Cup. Maar liefst 55 equipes verschenen aan de start van de slijtageslag van 500 kilometer op het Circuit Park Zandvoort.De racedag werd om half 10 aangevangen met de vrije training. De mogelijkheid om de baan onder de vochtige omstandigheden te leren kennen werd door alle deelnemers aangegrepen. Tijdens de kwalificatie was het de Porsche van Team Bleekemolen die de eerste start positie wist te bemachtigen. Op de tweede plaats was het de fraaie BMW V8 van Richard v/d Bos, André de Vries en Sybren v/d Groot. Op de derde plaats was het de BMW 320i van MDM Motorsport die daarmee tevens de snelste auto in de divisie tot tweeliter was.

Om 12 uur was het startsein voor de langeafstandsrace. Alle deelnemers kwamen heelhuids door de eerste ronde heen.  Team Bleekemolen wist de eerste positie te behouden en lag na de eerste ronde al enkele honderden meters voor op de concurrentie. Na drie minuten racen was de eerste neutralisatie van de race al een feit. Hierdoor was de Porsche van Team Bleekemolen niet in staat om de voorsprong verder uit te bouwen.
De race kende meerdere slachtoffers. Zo verdween de bont gekleurde Marcos van Jan de Wit en Paul Gebbink in de bandenmuur en ook de BMW Compact van Dirk Schulz moet het strijdtoneel verlaten met een flink beschadigde auto.
Uiteindelijk was het Team Bleekemolen die met een goede pitstopstrategie en een probleemloze race  de overwinning in de slijtageslag wist te behalen.
Na afloop van de race werden diverse teams nog bestraft met tijdstraffen voor het inhalen onder een gele vlag situatie. Voor het podium maakte dit echter geen verschil.

Uitslag:
1. M. Bleekemolen/van Splunteren/Kahn, Porsche 997 Cup,
   117 ronden in 4uur11min.19,233sec. (120,96 km/uur);
2. Bouhuys/Albert/A. vd Zwaan, Porsche 996 GT3 Cup
    op 115 ronden;
3. vd Bos/de Vries/vd Groot, BMW E90 V8, 114 ronden.

Klassewinnaars:
Divisie 1: M. Bleekemolen/van Splunteren/Kahn;
Divisie 2: de Laat/Broersma, BMW 320i, 112 ronden;
Divisie 3: Albers/Nooren, Volkswagen Golf TDI, 103 ronden; Divisie 4: Melse/de Prenter/Verheul, BMW Compact 325, 106 ronden.

Volgende wedstrijd: zondag 10 december, Oschersleben (D)

Meer info www.circuit-zandvoort.nl


                         www.circuit-zandvoort.nl


              www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b45600
Onthoud mijn gegevens!