Spa Euro race nieuws: 'Wat een show'In tegenstelling tot vrijdag en zaterdag, begon de derde en laatste dag van de Spa Euro Race onder een stralende zon. Op het menu maar liefst negen races. De deelnemers van de Formula Renault 2.0 Italia en de Britcar, waarvan de race over vier uren zaterdag rond de klok van 22h00 finishte, hun programma al afgewerkt hadden.De eerste wagens die om 9h00 in actie kwamen waren de Britse Radicals, de open bommetjes die amper 2''20" nodig hadden om een rondje af te werken. Voor de gelegenheid kregen de deelnemers van de Dunlop Radical BiDuro & Enduro Championships het gezelschap van de Duitse Radical Cup. Na 45 minuten wedstrijd werd de race gewonnen door de Litouwer Andzej Dzikevic, een deelnemer uit het Duits kampioenschap.

De sprintraces volgden elkaar in een razend tempo op. In de Britse MINI Challenge ging de zege naar Mortimer, terwijl de Benelux Racing League gewonnen werd door de Nederlander Sandor Van Es. In de pittige race van de Italiaanse Renault Clio Cup was Andrea Pedrini de snelste. Vervolgens namen de deelnemers aan de Dutch Supercar Challenge de piste voor een uur in beslag. Onder een stralende hemel won de Audi TT DTM van de Duitser Gr= m de race, voor de Vipers van de Nederlanders De Graaf/Ribbens en Grouwels/Wijnen.

Na de middag bleven de races elkaar opvolgen. De tweede manche in de Britse Porsche Club werd gewonnen door Rupert Lewin en de Finse Belg, Markus Palttala. De tweede race van het weekend voor de Britse MINI''s werd weer gewonnen door Mortimer, die amper 1 tiende van een seconde sneller was dan Pattison.

De meeting werd afgesloten met de tweede race voor de Radicals en een manche voor de Nederlandse "Nascar" van de Benelux Racing League, silhouetten met het uitzicht van een Ford Mondeo of een Ford Focus. De races werden respectievelijk gewonnen door Dzikevic, die voor de tweede keer zegevierde, en Donny Crevels.

Met vijftien wedstrijden en meer dan 440 wagens aan de start, kon Pierre Delettre terugblikken op een bijzonder geslaagde Spa Euro Race 2007, de eerste meeting die volledig de nieuwe infrastructuur van het circuit van Spa-Fran= rchamps gebruikte: "De veiligheidsvoorzieningen bleken uitstekend. Met starts voor de Source, is de veiligheid verbeterd, zeker omdat de piste vijf meter breder is geworden en de uitloopzone met drie meter aan elke kant werd uitgebreid. De nieuwe pitstraat is ook veel veiliger, al zal men de inrit en uitrit wel moeten verbreden. Hoewel het materieel en de uitrusting pas op het laatste moment geïnstalleerd werd, ben ik tevreden dat we alles konden centraliseren in de nieuwe infrastructuur en gebouwen. Wedstrijdleiding, veiligheid, tijdwaarneming, secretariaat, pers… Alles was gecentraliseerd en dat maakt het een stuk praktischer. Het was een uitstekende oefening voor de 1000 Km van Spa in de maand augustus, de eerste meeting die gebruik zal maken van de nieuwe tribune recht tegenover de F1-pitlane."

Bron: Media Race & Rally (Spa Euro Race)

  

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5837ea
Onthoud mijn gegevens!