Roadster CUP weekend Zolder 9-10 september: "Een goede zaak voor Loïc Fontaine"

 Achter het imposante peloton Silhouetten van de Benelux Racing League, stonden de Roadsters van de Cup gegroepeerd op de startgrid, aangevoerd door de nr. 359 van Loïc Fontaine, die de snelste kwalificatieronde reed voor Raf Van Belle, Nathalie Maillet, Julien Bailliez en Gilbert Georges. Zij zaten allemaal binnen anderhalve seconde. Toen het licht op groen sprong, ging Fontaine het snelste van start.

Hij nam stelselmatig afstand van het duo Van Belle-Maillet, die elkaar geen geschenkjes gaven. In de eerste vier ronden wijzigde de volgorde niet, maar in de vierde ronde nam Nathalie Maillet de maat van haar rivaal. Verder in het veld voerde Bailliez de rest van het veld aan. Hij nam de bronzen medaille in de zevende ronde over, toen Van Belle van de tabellen verdween. Het leidende trio was meteen bekend. Ze reden in die volgorde over de finish.

 De tweede race werd grotendeels achter… de safety-car afgewerkt. De oorzaak: een zware aanrijding met als slachtoffer Marlène Broggi in de openingsminuten van de wedstrijd. Toen ze traag richting pits reed, werd ze getorpedeerd bij het ingaan van de Jacky Ickx-chicane door een deelnemer van de BRL, hoewel de commissarissen duidelijk met geel zwaaiden. De Franse pilote werd voor een controle naar het hospitaal van Genk overgebracht, maar ze mocht ongedeerd het ziekenhuis deze namiddag nog verlaten. De wedstrijd werd voor twee ronden opnieuw gelanceerd. Uiteindelijk won Nicolas De Keijser voor Loïc Fontaine, die een uitstekende zaak deed voor het kampioenschap. Daarin verstevigt hij zijn leidersplaats. Raf Van Belle scoorde, na zijn tegenslag in de eerste manche, een bemoedigende 3de plaats.

Race 1 :
1. Fontaine, 14 ronden ;
2. Maillet, op 6.334 ;
3. Bailliez, op 30.411 ;
4. Georges, op 35.355 ;
5. Dubois, op 48.359 ;
6. Delbrassine, op 48.788 ; etc.

Race 2 :
1. De Keijser, 11 ronden ;
2. Fontaine, op 1.751 ;
3. Van Belle, op 3.428 ;
4. Maillet, op 5.133 ;
5. De Keijser, op 8.327 ;
6. Georges, op 26.002 ; etc.

Meer info op: www.roadstercup.be


                           www.delbouw.nl


                              www.bdj3.nl


                         www.roadstercup.be

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ec7966
Onthoud mijn gegevens!