Rhino's GT Series bij de Belcar Holiday Race

Laren, 14 juli 2006

De rhino’s GT Series zorgt voor het juiste tijdverdrijf tijdens de vakantie. Op 22 en 23 juli nemen de rhino’s bolides deel aan het evenement van de Belcar Holiday Race op de EuroSpeedway Lausitz.

Tot nu toe leverde de jonge serie in zes races maar liefst vijf verschillende winnaars op in de klasse EGT1. Door zijn zege in de tweede race bij de Zolder Super Prix kon Robert Wallenborn zijn leiding in de klasse uitbouwen. De ambitieuze Porsche-piloot heeft 99 punten voor Chaouki Chikhani met 50 punten en eerste winnaar Wolfgang Kaufmann met 43 punten.

Wallenborn heeft zich voor de Eurospeedway voorgenomen met zijn 6-cilinder boxermotor de V8, V10 en V12 monsters, en natuurlijk de Porsche concurrenten, in de greep te houden. Gemakkelijk zal de SNOGARD- rijder het niet krijgen, want de concurrentie is enorm sterk. Naast de snelle Libanees Chikhani zijn vooral de Ferrari’s van Wieth Racing absolute kandidaten voor de overwinning.

De Zolderdebutanten Arjan van der Zwaan en Marcel Norbart hebben de smaak van het rhino-racen te pakken. Zij willen graag met een van de Ferrari’s 550 Maranello van Wieth Racing gaan deelnemen op de Lausitzring. Uit het Nederlandse kamp is nog een aantal andere coureurs bezig om ook de tweede Wieth Ferrari te gaan bemannen. De namen van Bernhard ten Brinke en Gosse Stielstra worden daarbij gefluisterd.

Strijdlust en nieuwkomers - klasse EGT2

In de EGT2-klasse ging in Zolder de leiding in het klassement over naar een ander team.  Swissracing-coureur Kurt Thiim klom door zijn zege in de tweede race naar de eerste positie met 67 punten, terwijl Peter van der Kolk door motorproblemen bij zijn Marcos Mantis naar de tweede plaats terugviel met 60 punten. Derde in het klassement staat Charles Brugman met 54 punten, die door een overwinning en door regelmatig te scoren de top-drie is binnengeslopen. Het moge duidelijk zijn, dat de Nederlanders Kurt Thiim niet de gelegenheid willen geven om verder uit te lopen. "Als de techniek me niet in de steek laat, dan ga ik het Kurt erg moeilijk maken", zegt van der Kolk vriendelijk maar strijdlustig.

Of Wim Noorman met zijn Eurotech Marcos Mantis zijn landsman daarbij zal helpen is niet waarschijnlijk. De rhino’s rookie bouwt in zijn fabriek in de buurt van Venlo Mantis race-auto’s en wil zijn produkt zo goed mogelijk voor de dag laten komen.

In de klasse EGT3 is Dirk Schulz geweldig blij met zijn eerste plaats in de ranglijst. De Porsche rijder van het Topper Team heeft 10 punten voorsprong op   Nürburgring-winnaar Martin Dechent en op Arkin Aka, beide met 38 punten.
 
rhino's op VOX TV

Op zondag 16 juli zendt VOX TV een reportage uit van de races in Zolder in het programma auto, motor und sport TV. Commentator Peter Stützer was met zijn productieteam het weekend te gast bij de rhino’s en bericht over de serie, de coureurs, en de auto’s. Hij ondervond het rhino’s racen ook aan den lijve als co-piloot. Hij reed een snel rondje mee op het Belgische circuit met Swissracing coureur Pierre von Mentlen in zijn V8SuperSTAR.

MotorsTV zendt samenvattingen van de races in Zolder uit op de volgende data en tijdstippen:
Zaterdag 29 juli om 17.54 uur
Maandag 31 juli om 11.00 uur en om 15.18 uur
Woensdag 2 augustus om 17.02 uur
Zaterdag 5 augustus om 07.26 uur.

Drankjes en Coyoten – uitnodiging voor een party

De rhino's geven op zaterdag 22 juli op de EuroSpeedway een zomerparty. Vanaf 19.00 uur worden de gasten vermaakt door een live band en een DJ. Als hoogtepunt van de avond zullen de inmiddels beroemde Coyote Ugly Girls de tent indansen en de heren in het gezelschap in extase te brengen.

Alle bezoekers aan het evenement op de Lausitzring zijn hartelijk welkom bij de rhino’s party. De toegang is gratis.

Tijdschema voor de rhino's GT Series

Zaterdag 22 juli
08.55 – 09.40 uur vrije training
12.15 – 12.45 uur Kwalificatie 1
16.00 – 16.30 uur Kwalificatie 2
vanaf 19.00 uur rhino's Party

Zondag 23 juli
10.20 – 11.00 uur Race 1
16.05 – 16.45 uur Race 2


                         www.raceworld.tv


           www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
84830b
Onthoud mijn gegevens!