Renault Clio Cup Belgium/Racing Festival Francorchamps - 'Legrand & Kuus lossen verwachtingen in'Afgelopen weekend werd in het kader van het Racing Festival in Spa-Francorchamps het Renault Clio-seizoen 2009 afgesloten met de twee resterende manches.
De beide piloten van Intermobiel Racing, Menno Kuus en Christophe Legrand kwamen supergemotiveerd aan de start. Menno Kuus aasde duidelijk op revanche na de aanrijding en de uitsluiting op de Nürburgring, terwijl rookie Christophe Legrand datzelfde weekend in Duitsland zijn eerste punten verzamelde in de Renault Clio Cup en daar uiteraard een vervolg wou aan breien.

En beide heren hebben woord gehouden. Vooral Menno Kuus verkeerde in topvorm en was telkens in de running voor een podiumplaats.Voor Legrand eindigde de eerste kwalificatie in mineur. Het team had besloten om gezien de omstandigheden van de piste vooraan slicks en achteraan regenrubbers te monteren. Iets wat reglementair niet mag waardoor de onfortuinlijke Antwerpenaar achteraan moest starten tijdens de start van de eerste heat. Kuus draaide de tweede chrono op amper 43/100 seconde van polesitter en regerend kampioen François Verbist. Tijdens de tweede trainingsessie lagen de chrono’s bijzonder dicht bij elkaar. Tussen de pole van Troonbeeckx en de vierde stek van Kuus lag er amper 186/1000 seconde. 
“ik was goed mee tijdens de start en kon vrij goed het tempo van Verbist aanhouden”, vertelt Menno Kuus die een eigenzinnige maar zeer doeltreffende set up had gevonden voor zijn Clio. “Maar toen ging de oliedruk in alarm en ik kon geen vuist maken tegen de aanvallen van Duval en Magalhaes. Ik eindigde vierde op een vijftal seconden van de winnaar. Maar als je ziet dat de vijfde 29 seconden na mij over de finish bolde, kan je toch stellen dat we vooraan hard hebben gefietst. Ook tijdens de tweede manche hebben we het onderste uit de kan gehaald. Ditmaal kon ik in het spoor blijven van François Verbist die opnieuw outstanding was. Ik ben tevreden en heb afgelopen weekend bewezen dat ik mits een goede afstelling nog steeds niets aan snelheid heb ingeboet.”

Ook Christophe Legrand was tevreden na afloop van het slotweekend.
“Tijdens de eerste manche moest ik gans achteraan starten en gezien de zware weersomstandigheden zag ik amper de neus van mijn wagen”, verduidelijkt Legrand. “ik vocht enkele leuke duels uit met ondermeer Metzger, Debrus, Richard en Perrin wat me in de tweede heat toch de 8ste plaats opleverde. Meteen het beste resultaat van het seizoen. Dit was mijn eerste jaar in de Clio Cup en heb een pak ervaring opgestoken. We gaan uiteraard volgend seizoen verder en gaan de lat hoger leggen. Naast de Clio Cup, de 12 Hours of Spa, de 24 Hours of Zolder en de komende 10 Hours of Zolder heb ik toch een behoorlijk aantal kilometers kunnen afmalen en een pak ervaring opgedaan, wat zich naar volgend seizoen moet vertalen in klinkende resultaten.

Beide piloten willen in deze slotcommuniqué vooral hun dank betuigen richting sponsors, team en medewerkers die hun seizoen mogelijk maakten.

Bron: Peter De Sonville
Foto's: Thomas Nulens & Renault

          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c0961b
Onthoud mijn gegevens!