Renault Clio Cup Belgium - World Series by Renault Spa-FrancorchampsEerste podium voor Intermobiel Racing

Menno Kuus heeft Intermobiel Racing een eerste podium bezorgd tijdens het openingsweekend van de Renault Clio Cup Belgium 2009. Tijdens de twee zeer geanimeerde wedstrijden op zaterdag en zondag werd het talrijk opgekomen publiek telkens vergast op spetterend vuurwerk aan de kop van het Clio-peloton.

Met een twintigtal inschrijvingen lijdt de Renault Clio Cup kwantitatief aan beetje aan bloedarmoede. Maar kwalitatief is het veld zeer hoogstaand. Met elf wagens die binnen dezelfde seconde een rondje Francorchamps afhaspelen hangt er altijd spektakel in de lucht.

Menno Kuus en Christophe Legrand moesten midden het competitief veld het vaandel van Intermobiel Racing hoog houden. Er werden twee kwalificaties en twee races afgewerkt.

  

Tijdens de eerste training, verreden op een doorweekte piste lukte Kuus een vierde chrono, maar hij werd naar de tiende plaats verwezen nadat hij met de vier wielen de witte lijn had overschreden. Voor Legrand waren de weersomstandigheden niet ideaal voor zijn maidentrip in de Clio Cup. De Antwerpenaar kreeg zijn nieuwe speeltje pas op donderdag afgeleverd en het was nog een beetje zoeken naar de ideale afstelling. Met een droogafstelling lukte hij de 18de tijd. Kuus kon tijdens de openingsmanche van het seizoen vanuit 10de positie oprukken naar plaats 5. Maar na een aanvaring viel hij terug naar de negende plaats. Hij zou na een anonieme wedstrijd nog als 7de over de finish bollen. Voor Christophe was het deze eerste wedstrijd vooral de bedoeling om de concurrentie af te tasten en zijn draai te vinden in de Franse merkencup. Met de 12de eindplaats was de Redline-piloot best tevreden.

De tweede kwalificatie van het weekend lukte Kuus een 4de chrono terwijl Legrand opnieuw moest starten vanuit 18de positie.
Na de start van de tweede manche van het weekend op zondag kreeg de Belgische Nederlander tijdens het prille wedstrijdbegin twee tikken verkocht en verhuisde naar de 12de plaats.“Dat was het sein om eens lekker in mijn stuur te gaan bijten”, lachte een tevreden Kuus achteraf. “Na enkele harde maar leuke duels kon ik nog opstomen naar de derde plaats en het eerste podium. Ik sta momenteel vierde in de tussenstand en ben daar gezien de omstandigheden gelukkig mee. Maar ik voel dat ik kan meestrijden voor de overwinning. De concurrentie is dit seizoen van heel hoog niveau. De top 10 leunt qua rondetijden héél dicht bij elkaar aan. Het vernieuwde team heeft duidelijk samen met Luc Gabriël een perfecte job gedaan. Dat belooft voor het verdere verloop van het seizoen”.

Christophe Legrand kon net als tijdens de eerste manche een vijftal plaatsen winnen en dook als 13 onder de chequered flag.
“Ik ben best tevreden met deze maidentrip in de Renault Clio Cup”, aldus een zichtbaar gelukkige Legrand. “Bedoeling was om deze merkencup te ontdekken. Er wordt ontzettend hard gereden en voor iedere plaats wordt fel geknokt. Ook in de buik van het peloton. De voorbereiding was bijzonder kort en dat liet zich merken op de piste. Ik kom nog één seconde te kort om me te mengen binnen de top 10. Samen met Menno en het team ga ik er hard aan werken om dit zo vlug mogelijk weg te gommen. Er is nog wat werk aan de winkel. Maar wat mij betreft is het seizoen goed begonnen. Ik heb enorm veel opgestoken en er zat geen deuk in de wagen. En dat was de opdracht van de eerste meeting”.

Bron: Peter de Sonville / VOF Communication, Art & Support

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
daa176
Onthoud mijn gegevens!