Porsche Cup nieuws: 'SOLIDE INHAALRACE BRENGT PATRICK HUISMAN OP P5 OP HOCKENHEIM'HOCKENHEIM, 13 APRIL 2008 – In de openingsronde van de Porsche Carrera Cup op Hockenheim (Duitsland) heeft Patrick Huisman zich vandaag op weten te werken naar de vijfde plaats. De ervaren rijder, die naast de Mobil 1 Porsche Supercup, ook deelneemt aan alle races in de Porsche Carrera Cup, pakte daarmee direct de eerste belangrijke punten voor zijn werkgever Hermes Attempto Racing. De best geklasseerde Nederlander staat momenteel vijfde in het kampioenschap met totaal 12 punten. Volgende week (20 april aanstaande) staat de volgende race in de Porsche Carrera Cup op het circuit van Oschersleben op het programma.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Op vrijdagochtend zocht Huisman naar een goede basis set-up van zijn Porsche voor het verdere verloop van het raceweekend. Doordat de baan echter nét niet te nat was voor een regenafstelling, en nét niet te droog voor een normale set-up, wist hij in beide omstandigheden niet optimaal de baan te verkennen. De afsluitende vrije training op vrijdagmiddag werd daarentegen in de stromende regen afgewerkt. De viervoudig kampioen kwam hierin uitstekend tot zijn recht en eindigde met een tijd van 2:06.560 op de vijfde plaats. Op zaterdag was de baan helemaal droog, zodat Huisman opnieuw met een nieuwe situatie werd geconfronteerd. Doordat hij enkel tijdens de testtweedaagse op Hockenheim van 6 en 7 maart, de Porsche had onderworpen aan een shakedown, wist hij met de stalen remmen gedurende de kwalificatiesessie nog niet de maximale remdruk te bereiken. De rijder met startnummer 88 moest hierdoor genoegen nemen met de tiende plek.

RACE 01:
In de enige race van het weekend kwam Huisman goed uit de startblokken. De inwoner uit Enschede wist zich in het gedrang naar een goede positie prima naar voren te manoeuvreren, maar verloor op de kopgroep veel seconden. Huisman zat gedurende de achttien ronden tellende race steeds beter in het ritme en wist diverse rijders te verschalken. Na iets meer dan 31 minuten kwam hij keurig als vijfde over de meet. Huisman pakte daarmee zijn eerste belangrijke punten voor het kampioenschap.

PATRICK HUISMAN: “We hebben dit weekend alle weersomstandigheden meegemaakt, waardoor het lastig was om te bepalen welke set-up je moest kiezen. Ook hadden we nog problemen om de maximale remdruk met de stalen remmen van de Porsche te vinden. We hebben dit tijdens de testtweedaagse op Hockenheim niet echt geoefend. Over de race ben ik tevreden. Ik had een goede start en wist me prima op te werken. Met de racesnelheid van de auto zit het wel goed. De komende weken zit ik niet bepaald stil. Donderdag aanstaande test ik nog met IRWIN Racing en komend weekend rij ik de tweede race in de Porsche Carrera Cup op Oschersleben. De week daarop staat ook de tweede race in de Mobil 1 Porsche Supercup op het programma. We gaan er dus weer keihard tegenaan!” 

RACE RESULTATEN RACE 01 PORSCHE CARRERA CUP – HOCKENHEIM, 13.04.2008
01. René Rast (DUI), MRS Team, 18 ronden,    31:33.672
02. Chris Mamerow (DUI), Mamerow Racing,    + 00.204s
03. Nicolas Armindo (FRA), ARAXA Racing,     + 01,500s
05. PATRICK HUISMAN (NED), HERMES ATTEMPTO
      RACING,   + 03.459S

Meer info! www.patrickhuisman.com

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Patrick Huisman

  

    


   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f262f2
Onthoud mijn gegevens!