Porsche Cup nieuws: 'Mike Verschuur in Duitse Porsche Carrera Cup'NIJMEGEN (3 april 2008)  De Nijmeegse autocoureur Mike Verschuur zal komend seizoen deelnemen aan de Duitse Porsche Carrera Cup. De 20-jarige rijder werd aangetrokken door het Duitse team Eichin Racing, dat over ruime ervaring in deze uitermate competitieve klasse beschikt. De negen races van de Porsche Carrera Cup worden verreden in het voorprogramma van de DTM, het prestigieuze Duits toerwagenkampioenschap. Dat betekent dat Mike Verschuur op 13 juli in eigen land in actie komt, want tijdens het tweede weekeinde van juli zijn zowel de DTM als de Porsche Carrera Cup te gast op Circuit Park Zandvoort.

Voor Mike Verschuur, telg uit de bekende Nijmeegse racefamilie ook vader Frans en zus Sheila zijn in de autosport actief kwam de overstap naar de Porsche-merkencup enigszins verrassend. Ik heb eind 2006 op uitnodiging van Porsche deelgenomen aan een selectie voor het UPS Porsche Junior Team , vertelt hij. Omdat ik destijds voorrang wilde geven aan het afronden van mijn opleiding, heb ik die plek uiteindelijk niet gekregen, maar bij Porsche zijn ze mijn naam duidelijk niet vergeten.

Dat bleek, want toen teameigenaar Walter Eichin op zoek was naar een Nederlandse coureur voor zijn renstal, kreeg hij bij de raceafdeling van Porsche in Stuttgart direct de naam van Mike Verschuur. We werden het vrij snel eens , aldus Verschuur, die vorige maand op het circuit van Hockenheim voor het eerst kennismaakte met de nieuwe Porsche 911 GT3 in Cup-uitvoering. Met een motorvermogen van zo n 420 pk is de Porsche één van de krachtigste Cup-auto s ter wereld.

Eichin Racing, gehuisvest in Nimburg in het Zwarte Woud, is al sinds 1991 actief in de Duitse Porsche-merkencups. Tot de grootste successen van het team behoren de kampioenstitel in de Duitse Porsche Carrera Cup met Wolfgang Land in 1997 en de tweede plaats in de eindstand met Christian Menzel in 1999. Teameigenaar Walter Eichin heeft een sterke reputatie als het gaat om het opleiden van jonge rijders. Mike heeft al ruimschoots aangetoond dat hij snel is. Een plaats bij de eerste vijftien moet voor hem haalbaar zijn , aldus Eichin.

Mike Verschuur is in de Duitse merkencups geen onbekende: in 2006 won hij de kampioenstitel in de Duitse Renault Clio Cup. In datzelfde jaar won hij ook de Nederlandse Clio Cup. Eerder al deed hij ervaring op in merkenraceklasses met de Toyota Yaris en de Alfa Romeo 147. Vorig jaar kwam hij uit in de Eurocup Renault Mégane, waarin hij als zesde eindigde.

Voor het seizoen 2008 staan er in de Duitse Porsche Carrera Cup negen wedstrijden op het programma. Er wordt gereden op de Duitse circuits Oschersleben, Lausitzring, Nürburgring, Norisring en Hockenheim, waar zowel de eerste als de laatste race van het seizoen plaatsvinden. Daarnaast zijn er races op het circuit van Mugello in Italië, het Circuit de Catalunya nabij Barcelona en het genoemde optreden op Circuit Park Zandvoort op 13 juli.

Kalender Duitse Porsche Carrera Cup 2008:
13 april DTM  Hockenheim/D
20 april DTM  Oschersleben/D
4 mei   DTM  Mugello/I
18 mei DTM  Klettwitz/D
29 juni DTM  Neurenberg/D
13 juli  DTM  Zandvoort/NL
27 juli  DTM  Nürburg/D
21 september   DTM  Montmelo/E
26 oktober       DTM Hockenheim/

Bron: Motorsport Media


 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
92737a
Onthoud mijn gegevens!