NEC Formule Renault 2.0 nieuws: 'DANIËL DE JONG SWINGEND NAAR PODIUM OP DE NÜRBURGRING!'


MP Motorsport coureur scoort eerste podium van het seizoen in NEC kampioenschap!

NÜRBURG, 21 SEPTEMBER 2009 – Op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) heeft Daniël de Jong voor de eerste keer dit seizoen in het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap het podium mogen bestijgen door in de eerste race als derde te finishen! In de tweede manche tijdens de World Series by Renault eindigde de inwoner uit Westmaas op een keurige zevende plaats. Met deze prestatie van formaat voegde De Jong dit weekend 34 punten aan zijn totaal toe. In het NEC-kampioenschap bezet de Nederlander de tiende plaats met 128 punten. In de Eurocup Formule Renault 2.0 was hij minder fortuinlijk. Na een touche met een andere rijder in de eerste race was zijn linker achterband beschadigd en moest de MP Motorsport coureur in de pitstraat opgeven. In de afsluitende manche kwam hij opnieuw in aanraking met een concurrent, waardoor hij vroegtijdig de race moest staken.VRIJE TRAININGEN EN KWALIFICATIES

In de twee collectieve Formule Renault 2.0 tests van vrijdag zocht De Jong samen met zijn team naar de gebruikelijke wagenafstellingen en probeerde hij telkens zijn grenzen te verleggen op het 5.148 meter lange circuit in de Duitse Eifel. Op zaterdagmorgen stond de kwalificatie in de Eurocup op het programma. De Jong kwam in zijn groep goed voor de dag en behaalde een achtste snelste trainingstijd. Met dit resultaat kwalificeerde hij zich relatief eenvoudig voor de Superpole. In deze kwalificatie eindigde De Jong op de achttiende en zeventiende plaats. Na enkele kleine aanpassingen aan de set-up begon hij aan de NEC kwalificatie van zaterdagmiddag. Met de eerste nieuwe set banden reageerde zijn auto direct bijzonder goed en nestelde De Jong zich keurig in de top drie. Nadat hij de tweede set onder zijn bolide liet monteren koos hij opnieuw het asfalt. Met een vliegende ronde eindigde de rijder met startnummer 31 op een uitstekende tweede plaats!

VERLOOP EUROCUP + NEC FORMULE RENAULT 2.0 RACES
Op zaterdag werd de eerste Eurocup race gehouden. De Jong kende vanaf plaats 18 een vlotte start en kwam na de openingsronde als veertiende door. In ronde zes gaat het echter mis toen hij in aanraking kwam met Miguel Otegui. Door een beschadigde linkerachterband moest hij in de pitstraat opgeven. Op zondag kwam De Jong tijdens de tweede heat van P17 minder goed uit de startblokken. In het gedrang om snel naar voren te komen kwam hij in de tweede ronde in contact met Arthur Pic. Door de touche met de Fransman zat zijn race er voortijdig op.

Op zondag stonden tevens twee NEC races op het programma. Doordat De Jong reeds twee nieuwe sets banden had gebruikt in de kwalificatie, moest hij de eerste race op oude banden aanvangen. Omringd door een leger Motopark Academy coureurs, die op verse slicks aan het vertrek stonden, kwam de als tweede gestarte De Jong bijzonder goed van zijn plaats. Hij wist direct polesitter Kevin Magnussen te verschalken en leidde kortstondig de race totdat zijn Deense opponent hem in de eerste bocht weer terugpakte. De Jong hield zijn tweede plek goed vast, maar moest in ronde vijf zijn meerdere in Kuba Giermaziak erkennen. Tegen het einde van de 13 ronden tellende race kwam Luis Derani nog dichterbij, maar de rijder met de knalgele bolide hield de deur stevig dicht. De Jong hield het hoofd koel en pakte een prachtige podiumplaats door als derde te finishen!

Ook in de tweede NEC race kwam De Jong van P6 goed van zijn plaats. Hij wist zich al snel te ontdoen van Toomas Heikkinen totdat de safetycar op de baan kwam. Na de herstart verloor hij echter een positie aan Bart Hylkema en zakte een paar ronden later naar de achtste plaats. Ook Jimmy Eriksson ging hem voorbij waarbij het tweetal elkaar raakte. Door een beschadigde voorvleugel moest De Jong nog alle zeilen bijzetten om zijn positie te verdedigen. Na elf ronden kwam hij als zevende over de meet.

DANIËL DE JONG: “Het was een heftig raceweekend voor me. Het hoogtepunt was natuurlijk mijn podiumfinish in de NEC race van zondagmorgen. We hebben er als team MP Motorsport keihard voor moeten knokken om dit geweldige resultaat te bereiken. Ook voor de aanwezige gasten, relaties, sponsoren en mijn familie was dit een bijzonder mooi moment om te vieren. De Eurocup races vielen wat tegen. De kwalificatie en de Superpole gingen goed. Ik raakte echter twee keer betrokken bij een touche, waardoor ik vroegtijdig de handdoek in de ring moest gooien. Desalniettemin hebben we dit weekend veel progressie geboekt. De auto wordt steeds sneller en constanter en ik weet steeds beter onder de druk te presteren tijdens de kwalificaties. Dit geeft veel vertrouwen voor de finaleraces op Spa-Francorchamps en Motorland Aragon!”

UITSLAG RACE 01 EUROCUP FORMULE RENAULT 2.0 – NÜRBURGRING, 19.09.2009
01. Albert Costa, Epsilon Euskadi, 14 ronden,   28:12.052
02. Kuba Giermaziak, Motopark Academy,   + 03.732s
03. Jean Eric Vergne, SG Formula,    + 05.646s
DNF. Daniël de Jong, MP Motorsport,    + 6 ronden

UITSLAG RACE 02 EUROCUP FORMULE RENAULT 2.0 – NÜRBURGRING, 20.09.2009
01. Albert Costa, Epsilon Euskadi, 14 ronden,   28:01.754
02. Jean Eric Vergne, SG Formula,     + 14.509s
03. Carlos Munoz, Epsilon Euskadi,     + 15.397s
DNF. Daniël de Jong, MP Motorsport,    + 12 ronden

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 – NÜRBURGRING, 20.09.2009
01. Kevin Magnussen, Motopark Academy, 13 ronden,  25:59.012
02. Kuba Giermaziak, Motopark Academy,   + 11.010s
03. Daniël De Jong, MP Motorsport,    + 16.405s

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 – NÜRBURGRING, 20.09.2009
01. Antonio Felix Da Costa, Motopark Academy, 11 ronden, 25:00.928
02. Adrian Quaife-Hobbs, Motopark Academy,  + 05.203s
03. Bart Hylkema, Motopark Academy,   + 09.272s
07. Daniël de Jong, MP Motorsport,    + 14.852s

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Daniël de Jong          


     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
04ec87
Onthoud mijn gegevens!