Nat./Int. autosport nieuws: 'WAARDEVOL WEEKEND VAN AMERSFOORT RACING IN OSCHERSLEBEN EN HUNGARORING'HUIZEN, 12 MEI 2008 – Van Amersfoort Racing heeft zich van zijn beste kant laten zien op de verschillende Europese circuits. Laurens Vanthoor pakte tijdens de derde en de vierde manche om de 2008 ATS Formule 3 Cup op Oschersleben zijn eerste podiumfinish. Door als tweede te worden afgevlagd, werd de opmars van het jonge talent in Nederlandse dienst beloond met 8 punten. In de tweede heat lag zelfs een overwinning in het verschiet, totdat het 17-jarige talent vanuit leidende positie uit de wedstrijd werd gedrukt.

Na een indrukwekkende inhaalrace die volgde kwam de jonge Belg alsnog als achtste over de meet. Rahel Frey liet zich eveneens van haar beste kant zien. De Zwitserse eindigde de eerste manche als zesde, terwijl ze evenals Vanthoor in de afsluitende race van de baan werd gereden. Ook Stef Dusseldorp en Nigel Melker waren goed op dreef in het Italiaans Formule Renault 2.0 kampioenschap. Dusseldorp eindigde daarbij tweemaal op een keurige zevende plaats. Melker hield het hoofd op Hungaroring koel en wist beide races tot een goed einde te brengen. Hij finishte de races respectievelijk als zestiende en vijftiende.

ATS FORMULE 3 CUP
Op vrijdagmiddag stond de eerste kwalificatie voor de deur. Als één van de weinigen koos Vanthoor vrij laat het asfalt en wist direct een derde rondetijd te noteren. Het talent leek deze tijd tijdens een gele vlagsituatie te hebben neergezet, maar enkel de gele lichten van het circuit stonden nog aan. De baanofficials hadden zijn snelste tijd afgenomen, maar na bestudering van de data mocht Vanthoor alsnog zijn derde plaats behouden. Ook in de tweede tijdtraining ging Vanthoor laat naar buiten, maar moest hij opnieuw rekening houden met een gele vlag op de baan. Hij eindigde de sessie knap als tweede. Frey wist het tempo redelijk goed te volgen en zat gaandeweg de sessies steeds beter in haar ritme. Ze zette een achtste en negende tijd op de chrono’s. In de openingsrace op zaterdag kwam Vanthoor goed weg en passeerde samen met Gerhard Tweraser polesitter Saavedra. Terwijl Tweraser afstand nam van de rest, voelde Vanthoor de hete adem van Saavedra in zijn nek. De rijder met startnummer 2 hield de deur goed dicht en kwam als tweede over de meet. Frey vertrok als achtste en wist zich in de achttien ronden tellende race op te werken naar een zesde plaats. Op zondagmiddag kwam Vanthoor eveneens goed uit de startblokken. Hij wist Saavedra te verschalken en kwam als eerste door. Hij probeerde zijn leidende positie verder uit te bouwen, totdat Tweraser hem op de achterkant raakte. Vanthoor spinde hierdoor van de baan en sloot als 22e weer aan. De rookie begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Met enkele fraaie inhaalacties wist hij zich op te werken naar de achtste plaats. Ook Frey had het geluk op zondag niet aan haar zijde. Op hetzelfde punt waar haar teamgenoot spinde, werd ze door Hamad Al Fardan van de baan gedrukt. Ze moest de race voortijdig staken. 

ITALIAANS FORMULE RENAULT 2.0
In de kwalificatiesessie van zaterdagmiddag kwam Dusseldorp sterk voor de dag. Ondanks de gladde baanomstandigheden wist de Achterhoeker een keurige zesde tijd (1:44.449) uit het vuur te slepen. Zijn op één na snelste tijd bracht hem op de achtste positie voor de afsluitende race. Melker belandde in de eerste tijdtraining op plaats zestien. Met zijn tweede snelste tijd finishte hij op een keurige twaalfde plaats. Op zondag kwam Dusseldorp redelijk goed van zijn plek, maar moest wel een positie inleveren. Daarna zat hij in de slipstream bij Patrick Kronenberger, maar moest gelijkertijd de aanstormende Daniel Zampieri achter zich proberen te houden. Dusseldorp hield knap stand en kwam als zevende over de meet. In de tweede race kwam de inwoner uit Lichtenvoorde vanaf de achtste plaats niet zo goed weg. Bij een rollende start na een safetycar situatie die daarop volgde wist hij een positie goed te maken en eindigde zijn race op het circuit dat vergeleken wordt met een Mickey-Mouse baan opnieuw als zevende. Melker hield zich tussen het Italiaanse geweld goed staande en kwam probleemloos door de eerste ronden. Hij kreeg als opdracht mee om de race uit te rijden en slaagde in zijn opzet. De voormalig karter finishte de eerste race als zestiende. De tweede race was een kopie van de eerste, waarbij Melker wederom probeerde om buiten het duw en trekwerk te blijven. Melker’s zelfvertrouwen groeide naarmate de race vorderde en wist zelfs met een alles-of-niets-actie een andere deelnemer op superieure wijze te verschalken. Hij werd als vijftiende afgevlagd. 

FRITS VAN AMERSFOORT: “Het was een waardevol weekend voor ons, waarbij Laurens een diepe indruk op ons heeft gemaakt. Hij pakte een fraaie podiumplaats en lag op koers om de volle winst in de tweede race binnen te halen. Laurens werd echter door de touche een zege door de neus geboord. Rahel is gegroeid naarmate het weekend vorderde. Ze had wel de snelheid, maar niet het geluk aan haar zijde. Stef heeft de stijgende lijn op Hungaroring goed door weten te trekken. Het is knap dat hij de snelle Zampieri achter zich wist te houden. Nigel verdiend een compliment. Hij heeft zich keurig aan zijn opdrachten gehouden en veel zelfvertrouwen gewonnen. Tenslotte heb ik nog ontzettend genoten van Dennis Swart. Hij won dit weekend de ATS Formule 3 Trophy. Dit resultaat betekend bijzonder veel voor hem en zijn team.”

Meer info: www.vanamersfoortracing.nl

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Van Amersfoort Racing  

  

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f9669b
Onthoud mijn gegevens!