Nat. autosport nieuws: 'Pech voor AD Sport-duo Bruynoghe/Daniëls in openingsmanche van Dunlop Endurance Cup'Erik Bruynoghe en Philip Daniëls, die voorlopig de plaats inneemt van de gekwetste Marc Kunnen, hebben een pechweekend achter de rug tijdens de openingsmanche van de nieuwbakken Dunlop Endurance Cup. Reeds tijdens de trainingen moest Daniëls de Porsche 996 GT3 aan de kant parkeren met een losgekomen waterdarm. Daardoor kwam Bruynoghe bij het begin van de kwalificaties niet verder dan een vijfde chrono op een doorweekte piste.

Al bij al toch een mooie uitgangspositie voor een wedstrijd over drie uur.
Bij de start kon Bruynoghe reeds een plaatsje goedmaken en nestelde zich in een voorlopige vierde positie. De man uit Houthalen legde er flink de pees op en draaide reeds bij de derde doortocht zijn snelste ronde in de wedstrijd. Maar lang zou het liedje niet duren. Na ongeveer één uur wedstrijd ging in Eau Rouge, net aan de voet van de Raidillon het linker achterwiel een eigen leven leiden. Bruynoghe moest al zijn rijderstalent aanwenden om de Porsche uit de bandenmuur te houden.

“het was een bangelijk moment”, doet de AD Sportrijder achteraf zijn verhaal. “Net voor het opstormen van de Raidillon schat ik dat we met de Porsche toch een kleine 200km/uur halen. Enerzijds ben ik ontgoocheld over het resultaat, maar anderzijds heb ik toch kunnen vermijden dat de Porsche zich in de muur zou boren. Er is uiteraard schade aan ophanging en remmen, maar dat valt behoorlijk mee. Wat er juist is gebeurd moet nog worden bekeken. Maar één ding is zeker. Als je aan een dergelijke rotvaart een wiel verliest, slaat je tikker toch enkele malen over. Belangrijk is wel dat mijn prognose uitkomt en we weten waar we staan. Ik had een plaats binnen de top 5 vooropgesteld en draaide de vierde snelste chrono in wedstrijd. De drie koplopers hadden een gat getrokken, maar dit zijn stuk voor stuk wagens van een nieuwere generatie. We hadden best tevreden geweest met de vierde plaats. Indien we gevrijwaard bleven van pech, had een podiumplaats er misschien nog ingezeten omdat Tom Langeberg in het wedstrijdslot nog een lekke band kreeg”.

De eerste wedstrijd van de Dunlop Endurance Cup wordt meteen het schrapresultaat dat het trio Bruynoghe/Kunnen/Daniëls kan inbrengen. Hopelijk blijven ze de rest van het seizoen gevrijwaard van problemen en kunnen ze zodoende nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd.

Véél tijd om te verademen is er niet voor Erik Bruynoghe. Op 11 & 12 april staat reeds de tweede wedstrijd op het programma. Tijdens dat weekend zal Bruynoghe terug met Daniëls de AD Sport-Porsche mennen in de tweede manche van de Dunlop Endurance Cup.

Datzelfde weekend staat ook de eerste wedstrijd van het Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck (Belcar) geprogrammeerd. Daarin zal Erik samen met Harry Steegmans plaats nemen in diens Lotus 2-Eleven GT4 Light.
Wat de Lotus betreft is het momenteel nog een beetje koffiedik kijken hoe die uit de verf zal komen. Normaliter wordt de Lotus deze week geleverd en kan de roll out gebeuren komende donderdag.

Bron: Peter De Sonville, DSP  
Foto's: Foto Media Service & Georges De Coster

    


 
   

   
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
9aea56
Onthoud mijn gegevens!