Nat. autosport nieuws: 'DRUKKE DAGEN VOOR KELVIN SNOEKS, ZOWEL OP ALS NAAST HET CIRCUIT!'Kelvin Snoeks heeft vier enorm drukke, maar tevens zeer succesvolle dagen achter de rug met het oog op 2010. Afgelopen vrijdag voelde Snoeks op Portugese bodem voor het eerst een Formule 2 wagen aan de tand, waarna hij direct weer terug vloog naar Nederland om drie dagen flink de handen uit de mouwen te steken op de populaire Miljonar Fair. Middels een druk winterprogramma, zowel op als naast het circuit, wil Kelvin Snoeks hiermee de weg plaveien voor het volgende autosport seizoen!

GESLAAGDE FORMULE 2 TEST IN PORTIMAO
Afgelopen vrijdag maakte Kelvin Snoeks in het Portugese Portimao voor het eerst kennis met het dit seizoen hernieuwd opgestarte Formule 2 kampioenschap. Omdat ook de 4,692 kilometer lange baan onbekend terrein was voor Snoeks, gebruikte de 22-jarige coureur uit Nieuw-Vennep de ochtendsessie voornamelijk om het snelle heuvelachtige circuit onder de knie te krijgen en tegelijkertijd vertrouwen op te bouwen in de 450 PK sterke wagen. Snoeks sloot de ochtendsessie af op een verdienstelijke 13e positie.

In de middagsessie verbeterde hij continue zijn tijden maar verhinderde een rode vlag situatie dat hij het beste uit zijn set nieuwe banden kon halen. Omdat Snoeks zijn retourvlucht naar Nederland al vroeg op de avond gepland had, moest hij het circuit vroegtijdig verlaten. Hierdoor kwam hij in het laatste uur van de middagsessie nauwelijks meer in actie, terwijl dit het enige uur was dat alle deelnemers ook (maximaal acht keer) de powerboost knop mochten gebruiken. Hoewel Snoeks halverwege de middag een respectabele tijd op de klokken had gezet, viel hij in het laatste uur hierdoor begrijpelijkerwijs een aantal posities terug.

KELVIN SNOEKS: “Ik kan terugkijken op een zeer leerzame en leuke ervaring. De Formule 2 wagen en de professionele organisatie rondom de serie hebben mijn verwachtingen overtroffen. Omdat zowel het circuit als de wagen nieuw voor me waren, ben ik de dag rustig aan begonnen en heb ik vervolgens het tempo geleidelijk opgevoerd. Omdat ik vooraf wist dat ik het laatste uur moest laten schieten, had ik mijn nieuwe set banden al wat eerder laten monteren. Helaas moest ik toen mijn snelle ronde afbreken door een ‘code rood’ en zat ik in mijn tweede run vast in het verkeer. Ook kon ik toen nog geen gebruik maken van de powerboost button die maximaal acht keer een extra vermogen van 50 PK geeft. Hoewel het eindresultaat dus niet echt representatief is, kijk ik tevreden terug op deze dag die mijn horizon weer wat verder verbreed heeft.”

LANCERING ‘KSR PARTNERSHIP PROGRAMMA’ TREKT VEEL BEKIJKS OP DE MILJONAIR FAIR
Eenmaal terug in Nederland mocht Kelvin Snoeks op zaterdag direct zijn raceoverall verruilen voor een smoking. Op de imposante en druk bezochte Miljonair Fair had Kelvin Snoeks Racing (KSR) de afgelopen vier dagen namelijk een eigen stand in de Randstadhal van het RAI-complex. Hier toonde Kelvin samen met zijn team niet alleen zijn Formula Master bolide van afgelopen seizoen, maar lanceerde hij ook onder grote belangstelling zijn nieuwe ‘KSR Partnership Programma’. Middels het aanbieden van tal van unieke incentives en een bijpassend marketingprogramma probeert Snoeks hiermee het bedrijfsleven te enthousiasmeren om hem in 2010 te ondersteunen.

KELVIN SNOEKS: “Het waren vier ongelooflijk drukke, maar uiterst productieve dagen. Na de F2-test ben ik direct terug naar Nederland gevlogen waar ik tot en met maandag op de Miljonair Fair aanwezig ben geweest. Gedurende deze vier dagen hebben we naast onze huidige partners, waaronder HDI-Gerling, heel veel nieuwe en interessante contacten opgedaan met het oog op volgend seizoen. Middels een nieuw concept kunnen we bedrijven een uniek en origineel aanbod doen welke sportsponsoring en relatiemarketing combineert én resultaat garandeert. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een zeer effectief programma is en ik hoop dan ook snel mijn plannen voor 2010 bekend te kunnen maken!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Kelvin Snoeks
  


               
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ee46c3
Onthoud mijn gegevens!