Kort autosport nieuws!

IRL: Michael Andretti gaat het opnieuw proberen
Michael Andretti gaat opnieuw een poging wagen om de Indianapolis 500 op zijn erelijst bij te schrijven. De voormalig CART-kampioen wist de race in 15 eerdere pogingen niet te winnen. Zijn beste resultaat was een tweede plaats in 1991

Overwinning
"Toen ik vorig jaar terugkeerde was dat in de eerste plaats om te racen met Marco (zoon van Michael, red.)", zei Andretti. "Toen we beide een kans hadden op de zege wist ik dat het zwaar voor me was om afscheid te nemen terwijl ik nog steeds kanshebber ben op de overwinning."

Team
Andretti zal voor zijn eigen team Andretti Green Racing rijden samen met zoon Marco, Tony Kanaan, Dario Franchitti en Danica Patrick.

Live
De Indy 500 wordt op zondag 27 mei verreden en LIVE uitgezonden op RTL 7.

---------------------------------------------------------------

F1: 'BMW kan grote rol gaan spelen'
Volgens Toro Rosso-baas Gerhard Berger kan BMW dit jaar een grote rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap.
Strijd
Berger denkt dat McLaren en Ferrari de grote favorieten zijn. "Ik denk dat we een gevecht voor het kampioenschap krijgen tussen Alonso en Raikkonen. Maar ik voorzie dat BMW in bepaalde races een zeer belangrijke rol zal gaan spelen. Tests hebben aangetoond dat ze een goede auto hebben gebouwd."

Directeur
Berger was voorheen motorsport directeur van BMW.

---------------------------------------------------------------

F1: Toro Rosso-bolide is legaal volgens Berger
Scuderia Toro Rosso presenteerde dinsdag de nieuw bolide, de STR02, voor 2007. De wagen is ontworpen door Adrian Newey die ook de RB3 van Red Bull Racing tekende. De concurrentie, Spyker en Williams, denken dat de STR02 en de RB3 één en dezelfde wagen is. Volgens Toro Rosso-baas Gerhard Berger is dit onzin.
Zien
"Het is zeker niet dezelfde wagen", aldus Berger. "Dat is zeer eenvoudig te zien. Dat zit hem niet alleen in de motor, maar ook in een hoop andere dingen."

Gerecht
Spyker en Williams dreigen zelfs Toro Rosso voor het gerecht te slepen omdat de regels voorschrijven dat teams hun eigen auto moeten ontwerpen en de intellectuele eigendomsrechten moeten bezitten.

Interpreteren
"Er is een verschil van interpretatie van het Concorde Agreement. Ik respecteer de mening van Spyker en Williams, maar wij hebben een andere mening", legt Berger uit.

Regels
"We hebben alles zeer grondig gecheckt en hebben van verschillende kanten gehoord dat we binnen de regels opereren."

---------------------------------------------------------------

F1: Liuzzi blijft racen voor Toro Rosso
Vitantonio Liuzzi (25) zal ook komend Formule-1-seizoen voor Scuderia Toro Rosso rijden. Dat heeft teambaas Gerhard Berger bevestigd. De Italiaan reed vorig jaar ook voor Toro Rosso.
Liuzzi scoorde in 2006 het eerste en enige punt voor het team van Scuderia Toro Rosso, dat zijn tweede rijder nog bekend moet maken.
Scott Speed is de belangrijkste gegadigde voor die positie. De Amerikaanse coureur is op dit moment in onderhandeling over een verlenging van zijn racecontract.

---------------------------------------------------------------

Bron: RTLGP.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a21cbb
Onthoud mijn gegevens!