International Formule Master nieuws: 'KELVIN SNOEKS KLAAR VOOR UITDAGEND SEIZOEN FORMULE MASTER 2009 'ZWAANSHOEK, 13 MEI 2009 – Kelvin Snoeks staat aan de vooravond van een nieuwe stap in zijn autosportcarrière. Dit weekend vindt op het Franse stratencircuit van Pau (15 en 17 mei aanstaande) de seizoensopener plaats van het International Formule Master kampioenschap. Een zeer competitieve klasse die als springplank geldt naar de top van de autosport. Snoeks is er bij en heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld: met het Nederlandse raceteam AR Motorsport tussen de gevestigde orde in de top tien proberen te finishen. Hij weet zich gesteund door zijn voorbereidingen op de verschillende Europese circuits.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de International Formule Master een vergelijkbare tegenhanger van de populaire Formule 3 raceklassen. Doordat in 2009 twee races worden gehouden in het voorprogramma van de Formule 1 en zes in het FIA WTCC-weekend, is de klasse automatisch voorzien van brede (media)aandacht (live op Eurosport!). De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Een ideale mogelijkheid dus voor bedrijven of merken om zich te tonen op een breed internationaal niveau. De winnaar van de International Formule Master 2009 krijgt waarschijnlijk een heuse Formule 1 test aangeboden.

In de voorbije testsessies liet Snoeks er geen gras over groeien. Ondanks dat de meeste banen compleet nieuw voor hem waren, stond de 21-jarige coureur prima zijn mannetje in de verschillende tests op de circuits van Valencia, Imola, Brno en Hungaroring. Op Valencia (Spanje, 01 en 02 maart) voelde de rookie voor de eerste keer de krachtige bolide aan de tand. Op Imola (San Marino, 18 en 19 maart) vervolgde Snoeks zijn testoptreden. De rijder met startnummer 31 zat er met snelle rondetijden direct goed bij, totdat compleet versleten remblokken roet in het eten gooide. Door een uitstapje naast de baan kwam hij de eerste dag niet meer in actie. Op dag 2 zat hij er weer goed bij. Een code rood situatie zorgde er voor dat hij zijn tijden niet verder meer kon aanscherpen.

Ook leerde Snoeks voor de eerste keer het circuit van Bnro (Tsjechië, 21 en 22 april) kennen. Op dag 1 kwam hij echter niet in actie doordat de motor spontaan ontplofte. Op de afsluitende dag waren er nog problemen met het datasysteem. Nadat het euvel weer was opgelost liet Snoeks snelle rondetijden op de chrono’s draaien. Op het circuit van Hungaroring (Hongarije, 27 en 28 april) probeerde hij de stijgende lijn door te trekken. Echter door een verkeerde set-up kwam hij niet aan de gewenste rondetijden. Op dag 2 begon Snoeks met een compleet nieuwe wagenafstelling aan de sessie. Ondanks dat Snoeks eerder dan de rest het circuit verliet, zat hij er met nieuwe banden na de lunchpauze bijzonder goed bij.

Met een schitterend autosportcontract op zak en met de rugdekking van een nieuwe hoofdsponsor HDI-Gerling Verzekeringen N.V. uit Rotterdam staat Snoeks aan de vooravond van een prachtig seizoen. Gelet op de doelstellingen behoord een top tien resultaat in het eindklassement absoluut tot de mogelijkheden.

KELVIN SNOEKS: “Het wordt een spannend seizoen. Niemand in dit kampioenschap zal hier een duimbreed toegeven. Het wordt dus echt racen op de limiet. Na mijn testoptreden in de voorbije maanden waar ik ontzettend veel geleerd heb, ben ik zo scherp als je maar zijn kan. Ook de samenwerking met mijn team verloopt bijzonder goed. Tenslotte staat de International Formule Master meer dan ooit in de schijnwerpers. Dit jaar worden de races dat in het voorprogramma van de FIA WTCC (6 weekenden) en Formule 1 (2 weekenden) live door Eurosport uitgezonden en is de klasse voorzien van brede media aandacht. Op het stratencircuit van Pau hoop ik natuurlijk goed voor de dag te komen. Als ik de races echter zonder schade weet uit te rijden dan ben ik dik tevreden!” 

INTERNATIONAL FORMULE MASTER KALENDER 2009:
16 – 17 mei      WTCC   Pau (Frankrijk)
30 – 31 mei   WTCC  Valencia (Spanje)
20 – 21 juni   WTCC  Brno (Tsjechië)
18 -  19 juli   WTCC  Brands Hatch (Engeland)
25 – 26 juli  Formule 1 Hungaroring (Hongarije)
29 – 30 augustus Formule 1 Spa-Francorchamps (België)
05 – 06 september WTCC  Oschersleben (Duitsland)
19 – 20 september  WTCC  Imola (Italië)

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Kelvin Snoeks          


     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
9073b1
Onthoud mijn gegevens!