Int. autosport: 'SEAT Leon Eurocup nieuwe uitdaging voor Tim Coronel'Autocoureur Tim Coronel neemt het komend seizoen deel aan de SEAT Leon Eurocup. De merkenraceklasse met de 300 pk sterke “Eurocup”-versie van de SEAT Leon wordt verreden in het voorprogramma van het FIA WK Toerwagens (WTCC), waarin tweelingbroer Tom Coronel eveneens met SEAT in actie komt. Na een aantal jaren in eigen land actief geweest te zijn, verheugt Tim Coronel zich op de nieuwe uitdaging. “De SEAT Leon Eurocup is een gave klasse, waarin op het scherpst van de snede wordt geracet. We rijden met een echte raceauto tijdens mooie evenementen. En natuurlijk is het ook leuk om na ons geslaagde Dakar-avontuur weer iets samen met Tom te doen, hij in het WTCC en ik in de Eurocup.”

Vorig jaar kon Tim Coronel tijdens een gastoptreden in het Duitse Oschersleben al proeven aan de SEAT Leon Eurocup. Die kennismaking beviel goed, zodat hij in overleg met zijn sponsors alles in het werk stelde om in 2009 een volledig seizoen in de klasse te rijden. Zijn auto zal worden ingezet door het ervaren Spaanse team SUNRED Engineering, dat ook de preparatie van de WTCC-SEAT van Tom Coronel voor zijn rekening neemt. “Er waren verschillende mogelijkheden, maar SUNRED was gewoon de beste optie”, verklaart Tim Coronel. “Ik heb al een eerste test met het team afgewerkt op het circuit van Valencia en de samenwerking verliep zeer positief. Ik heb een engineer die het beste uit mij weet te halen en dat is erg belangrijk. In totaal zet het team negen auto’s in. Dat kan een nadeel zijn, maar in dit geval denk ik juist dat het een voordeel is, want bij eventuele problemen kun je zo veel sneller naar een oplossing werken. SUNRED is verreweg het professioneelste team in de klasse.”

Het team van Sunred runt meerdere auto’s in de SEAT Leon Eurocup, waaronder de SEAT Leon van SEAT Team Holland-coureur Rob Kamphues, de bekende TV-presentator.

Zo snel mogelijk in WTCC-auto
Een van de aantrekkelijke elementen van de SEAT Leon Eurocup is dat de coureur die tijdens een raceweekeinde het beste scoort, tijdens het volgende evenement als beloning mag deelnemen aan de WTCC-races met een SEAT Leon. “Natuurlijk wil  ik zo snel mogelijk in een WTCC-auto te zitten, dat is logisch”, zegt Tim Coronel. Als hem dat lukt, wordt hij teamgenoot van zijn tweelingbroer Tom, die onder de vlag van het SEAT Team Holland bij SUNRED rijdt. 
 
“Een mooi doel om naartoe te werken”, aldus Tim Coronel. De kampioen in de SEAT Leon Eurocup mag deelnemen aan de FIA European Touring Car Cup, die op 17 oktober wordt verreden op het Circuito Vasco Sameiro in de Portugese stad Braga.

Twaalf races, zes evenementen
De wedstrijdkalender van de SEAT Leon Eurocup 2009 omvat twaalf races tijdens zes evenementen. Op 31 mei start het seizoen in Valencia (Spanje), op 21 juni wordt er gereden in Brno (Tsjechië), op 5 juli in Porto (Portugal), op 19 juli in Brands Hatch (Groot-Brittannië), op 6 september in Oschersleben (Duitsland) en op 20 september in Imola (Italië). De deelname van Tim Coronel wordt mede mogelijk gemaakt door McGregor, TW Steel, Dinerjaarkaart, Quick, Olympia Uitzendbureau, Hertz en Veronica.


     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
87212f
Onthoud mijn gegevens!