Int. Autosport nieuws: 'Zal de Formule 1 doorgaan met meer winnaars en meer spanning?'De laatste twee Formule 1 wedstrijden hebben meer actie op het circuit laten zien dan we gewend waren.  Beide wedstrijden op een stratencircuit waar er niet veel plaats is voor gestrande auto’s naast de baan, zodat de safety car regelmatig de baan op moest komen. Deze wedstrijden zijn onfortuinlijk voor de rijders die betrokken zijn bij een ongeluk, of die een kleine fout maken en in de vangrail belanden en gelukkig voor de rijders die winnen en op het podium belanden.

In Monaco zorgde het weer voor een andere bandenkeuze en het natte circuit deed de rest, in Canada zorgde een eenvoudig geparkeerde auto naast de baan ervoor dat de safety car ingezet moest worden en waardoor de hele race veranderde. Langzamere rijders met hun 1 stop strategie kwamen voorop en de snellere rijders kwamen erachter te zitten en moesten risico’s nemen en soms teveel riskeren waardoor ze niet finishten.

 Indien Heidfeld in Canada tegen Kubica had gestreden zoals hij tegen Alonso deed zou hij beide rijders voor vele ronden opgehouden kunnen hebben en had hij uiteindelijk zelf de race kunnen winnen en de eerste overwinning voor BMW en hemzelf kunnen behalen.

Voor de toeschouwer is er actie op de baan wanneer een auto botst of betrokken raakt bij een ongeluk en soms als er een goede inhaalmanoeuvre is wat het echte racen toont. Wanneer de safety car naar buiten komt en het rijdersveld door elkaar geschud wordt, moeten de snellere rijders hun weg terugvechten naar de topposities en zij kunnen dit wanneer er op het circuit plaatsen zijn waar ingehaald kan worden.

Met een “Tracksplit” op de racecircuits en de “Race for Dots” (Points) zou de spanning er iedere wedstrijd kunnen zijn en zou inhalen gedurende de gehele wedstrijd mogelijk worden. De toeschouwers zouden de  show te zien krijgen die ze gedurende de laatste twee Formule 1 wedstrijden gezien hebben en daarom zijn er al vele fans voor de “Tracksplit” en “Ra4Do” formule en hopelijk volgen er nog veel meer in de toekomst.

De Formule 1 en nagenoeg elke andere autosportwedstrijd zou meer spanning hebben en meer winnaars en meer toeschouwers kunnen krijgen.

Bron: Tracksplit media


        
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
173984
Onthoud mijn gegevens!