Int. Autosport nieuws: 'Verslag 12 uur Spa'Na drie uur wedstrijd rijdt de Renault Mégane Silhouette van Delahaye Racing aan de leiding. Het trio Bouvy-Vosse-Franchi heeft met de Red Bull-Mégane ruim 40 seconden voorsprong op de KS Motorsport BMW. De tweede Delahaye Mégane, met aan het stuur van Mollekens-Defourny-Chouvel, toert rond op de derde plaats. Zij hangen één ronde achter op hun teamgenoten. Op de vierde plaats toert de Jaguar X-Type Silhouette rond.

In de eerste drie uur werd de wedstrijd twee maal onderbroken met een Safety-Car fase. Voorlopig houdt de top tien er een strak tempo op na. De 12 uur van Spa wordt opnieuw een slijtageslag voor mens en machine... en een aantal S1-Silhouetten vallen terug in de tussenstand.

De Red Bull-Renault leidt nog steeds de race voor de BMW nr. 21 van KS Motorsport. Van Bellingen en co hebben wel een achterstand van bijna 1 minuut. De derde plaats is nog steeds in handen van Mollekens/Dufourny/Chouvel, met een achterstand van 1’40” op de leider. Thiry/Radermecker/Duez hadden de vierde plaats in handen. Na 120 ronden moest men echter de pits opzoeken met technische problemen. In het algemene klassement had het team toen 7 ronden voor op de 5de, de diesel-BMW van Beliën.


 
Een zware crash van de Astur Car-BMW in Blanchimont zorgde op het einde van het zesde race-uur voor de derde Safety Car-fase in de wedstrijd.

Bouvy/Vosse/Franchi hebben met hun Renault Mégane Silhouette de 12 Uren van Spa gewonnen, met 9 ronden voor op Van Bellingen/Coens/Maes met de KS Motorsport-BMW.
De Jaguar van Thiry/Radermecker/Duez werd derde. De Audi A4 van Hemroulle/Verbergt kon zijn remonte na de technische problemen nog verderzetten, maar meer dan een 4de plaats zat er niet in.UITSLAG
Pos Kl Rijders Wagen Tijd
1  S1  Bouvy/Vosse/Franchi  Renault Mégane  255 ronden
2  S1  Vanbellingen/Coens/Maes  BMW M3  +9 ronden
3  S1  Thiry/Radermecker/Duez  Jaguar X-Type  +10 ronden
4  S1  Hemroulle/Verbergt/Dubois  Audi A4  +19 ronden
5  T3  Cuyvers/Beliën  BMW 120d  +20 ronden
6  S1  Moonens/Redant/Vandermaesen  BMW M3 
          +20 ronden
7  S2  Meert/Delcour/Decour  Solution F  +22 ronden
8  T3  Barthe/Dumont/Schmit  BMW M3  +26 ronden
9  T3  Brinkmann/Jakobs/Van Elderen  BMW M3  +27 ronden
10 S1 Schroyen/Fumal/Soulet  Renault Mégane  +28 ronden
11 T2  Van Riel/Adriaenssens/Adriaenssens  VW Golf 4 
          +28 ronden
12 T2  Ubeda/Vanderschrick  Renault Clio  +31 ronden
13 S2  Essers/Sougnez/Van Sande  Solution F +33 ronden
14 T2  Culot/Jamar/Beulen/Pecoraro  Peugeot 206 
          +34 ronden
15 T2  Franchi/Warroquiers/Turco  Renault Clio  +35 ronden

Tekst & Foto's: Gregory Vranckx, Raceflash.nl


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
245af6
Onthoud mijn gegevens!