Int. autosport nieuws: 'VAN AMERSFOORT RACING DOET GOEDE ZAKEN OP NÜRBURGRING EN BRNO'HUIZEN, 27 MEI 2008 – Op de circuits van het Duitse Nürburgring en Brno (Tsjechië) hield het team van Van Amersfoort Racing zich goed staande. In de ATS Formule 3 Cup pakte Laurens Vanthoor voor de tweede keer in zijn prille autosportcarrière een tweede plaats. Hij nam hiermee sportieve revanche op de eerste manche, waarbij de pas 17-jarige Belg van de baan werd gereden. Rahel Frey kwam moeilijk in het ritme.

De jonge dame in Nederlandse dienst moest genoegen nemen met een negende en elfde positie. In het kampioenschap bezet Vanthoor de zevende plaats met 17 punten. Frey staat veertiende met 3 punten. Op Brno was er succes voor Stef Dusseldorp en Nigel Melker. De twee rijders die opnieuw uitkwamen in het Italiaans Formule Renault 2.0 kampioenschap lieten zich regelmatig van voren zien. Dusseldorp eindigde de races als zesde en negende, terwijl een ijzersterke Melker op een uitstekende vijfde plaats finishte. In de laatste heat finishte hij op de zestiende plek. In het kampioenschap steeg Dusseldorp naar plaats zeven met 65 punten. Melker rukte op naar de zestiende plek met 21 punten.

ATS FORMULE 3 CUP
De deelnemers van de ATS Formule 3 Cup kwamen donderdagmorgen al vroeg in actie op de Nürburgring, dat in het voorprogramma van de populaire 24-uursrace werd gehouden. Vanthoor eindigde de eerste kwalificatiesessie op de zesde plaats. Ook in de tweede kwalificatie van vrijdagmiddag was hij goed bij de les. Met een tijd van 1:39.417 belandde hij op de tweede plek. Frey kwam niet goed op gang. De Zwitserse belandde op de twaalfde en veertiende plek. Vanthoor kwam in de eerste manche goed uit de startblokken en wist voor het ingaan van de eerste bocht drie rijders te passeren. Hij sloot aan achter Chinosi en wist de deur goed dicht te houden voor de aanstormende Tweraser. Vanthoor verdedigde zijn lijn in bocht twee, terwijl Tweraser hem probeerde te verschalken. Vanthoor kwam echter niet ongeschonden uit de strijd toen de Oostenrijker hem op de achterkant van zijn wagen raakte. Met een kromme voorwielophanging en een lekke band moest hij de strijd staken. Frey wist in de vijftien ronden tellende race enkele posities goed te maken en kwam als negende over de meet. Op zaterdag werd de tweede race gehouden.Vanthoor kwam goed weg en zat de leider in de race Chinosi op de hielen voor de eerste plaats. Hij remde voor de volgende bocht echter net iets te vroeg, waar Vervisch van wist te profiteren. De jonge rijder probeerde een paar keer voorbij Vervisch te komen, maar wist hem niet te passeren. Met een fraaie uitrem actie wist hij zich uiteindelijk te ontdoen van de Swiss Racing Team coureur en klom naar de tweede plaats. In de slotfase reed hij gecontroleerd zijn ronden en kwam als tweede over de meet. Frey kwam met een nieuwe Volkswagen motor aan de start. In de tweede manche reed ze constant haar ronden en wist een paar plaatsen op te schuiven naar voren. Ze eindigde de race als elfde.

ITALIAANS FORMULE RENAULT 2.0
In de kwalificatiesessie ging Dusseldorp met zijn eerste set nieuwe banden naar buiten. De 18-jarige rijder ging voor een snelle tijd, maar de gladde baanomstandigheden op het circuit van Brno speelden hem nog parten. Met zijn tweede set koos hij opnieuw het asfalt en wist zijn snelste tijd flink aan te scherpen. Hij eindigde met een tijd van 1:57.558 op een zevende plaats. Zijn op één na snelste tijd bracht hem eveneens op deze positie. Melker wist zich tweemaal als veertiende te kwalificeren. Dusseldorp kwam bij de start van de eerste race goed weg. In het verdere verloop leek het erop dat iemand hem ging verschalken, totdat deze keihard werd getorpedeerd door een rijder achter hem.Hij wist de gecrashte rijders te ontwijken, maar verloor wel twee posities. In de laatste ronde wist hij nog een plekje goed te maken en kwam als achtste over de meet. Melker liet zich bij de start automatisch terugzakken en begon daarna aan een indrukwekkende inhaalrace. Het jonge talent wist ronde na ronde diverse concurrenten te passeren en kwam als zevende over de meet. Doordat Kronenberger en Faccin na afloop strafseconden kregen toebedeeld, belandden Dusseldorp en Melker respectievelijk op de zesde en vijfde plaats. In de tweede race kwam Dusseldorp goed uit de startblokken. Hij wist zich bij de eerste zes te handhaven, totdat hij problemen kreeg met zijn banden. Naarmate de race vorderde vlogen de stukken rubber van de banden, waardoor hij zijn positie niet meer wist te verdedigen. Hij eindigde de race als negende. Melker begon opnieuw aan een sterke inhaalrace, totdat de inwoner uit Barendrecht tijdelijk in de grindbak belandde. Hij wist zich vanuit het achterveld toch nog op te werken naar plaats zestien.

FRITS VAN AMERSFOORT: “Ik ben tevreden over afgelopen weekend. Laurens pakte op de Nürburgring opnieuw een tweede plaats, terwijl hij in de eerste race pech heeft gehad. Rahel kwam in de kwalificaties maar moeilijk in het ritme, waardoor ze de stijgende lijn van Oschersleben niet wist door te trekken. Stef heeft het op Brno goed gedaan. Ondanks dat hij wat pech kende, meldde hij zich goed van voren. Ook Nigel liet zich gelden. Hij wist vanuit het achterveld op te klimmen naar een fraaie vijfde plaats. Een fantastisch resultaat voor die jongen, die zich steeds beter gaat thuis voelen in de Formule Renault 2.0.”


Meer info: www.vanamersfoortracing.nl

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Van Amersfoort Racing  

  

  


  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
84900b
Onthoud mijn gegevens!