Int. autosport nieuws: “Tim Coronel pakt overwinning in Oschersleben”Huizen 7 september 2009 – Tim Coronel heeft afgelopen weekend zijn eerste overwinning in de SEAT Eurocup behaald. Op het circuit van Oschersleben(D) had Coronel tijdens de eerste race wat technische problemen, maar maakte dat ruimschoots goed in de tweede race die hij van pole position gestart was. Coronel kent een tot nu toe wat pechvol seizoen in de competitieve SEAT Eurocup, maar daar kwam dit weekend een einde aan. Al leek het vroeg in de tweede race weer mis te gaan.

Kwalificatie:
Coronel zat er tijdens de kwalificatie steeds goed bij en deed serieus mee voor een plaats op de voorste rij op de grid. Helaas maakte Coronel een foutje tijdens zijn laatste snelle ronde wat hem uiteindelijk een vierde plaats opleverde. Geen slechte uitgangspositie voor een mooi resultaat, maar er had meer in gezeten.

Race 1
De eerste race begon hoopvol en Coronel kwam goed de eerste ronde door, maar begon in de loop van de race wat vermogen te verliezen. Een technisch probleem zorgde ervoor dat hij niet meer kon aanvallen en steeds verder terugzakte in het veld. Coronel wist er nog een achtste plaats uit te slepen en dat zorgde ervoor dat hij de tweede race van pole mocht vertrekken.

Race 2
De start van de tweede race was goed en Coronel ging als leider de eerste bochten in op het krappe circuit van Oschersleben. Coronel dacht dat hij een voorsprong kon opbouwen, maar kreeg een harde tik van Freddy Barth en spinde. Coronel kon zijn weg weer vervolgen en moest beginnen aan een inhaalrace. Dat ging hem goed af, want de een na de ander werd verschalkt. Coronel wist zich terug te vechten naar de tweede plaats achter Freddy Barth die tot op dat moment nog aan de leiding ging, maar naar binnen moest voor een drive trough penalty vanwege de aanrijding met Coronel. Het laatste deel van de race wordt nog erg spannend als Rossi de druk bij Coronel er vol opzet. Een spannend gevecht tot aan de finish is het gevolg en Coronel weet met een minimale voorsprong zijn eerste overwinning in de SEAT Eurocup binnen te slepen.

Tim Coronel:
“ Hèhè, dat werd tijd zeg. Wat een fantastisch weekend. Het gevoel met de auto was tijdens de kwalificatie al goed. Ik reed tijden die mee deden voor de pole, maar ik maakte een foutje in mijn laatste snelle ronde waardoor ik de aansluiting net miste. De eerste race was jammer er had veel meer in kunnen zitten. Een gat in mijn intercooler zorgde ervoor dat ik vermogen miste, maar ook weer dat ik de tweede race van pole kon vertrekken.
Ja, die tweede race was echt geweldig. Ik heb heerlijk kunnen knokken en dan eindelijk die langverwachte overwinning binnen slepen. Echt een super weekend. Tom twee maal eerste en Pieter (Schothorst) kampioen in de Swift, helemaal goed!

Bron: Media Tim Coronel
          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
113da7
Onthoud mijn gegevens!