Int. autosport nieuws: 'Tijd voor de eerste races op Francorchamps !'Sedert enkele jaren is de Spa Euro Race een vaste afspraak op de nationale autosportkalender. De Spa Euro race brengt jaarlijks wedstrijden uit heel Europa samen en dit jaar had de organisatie eveneens de eer om de nieuwe infrastructuur van het circuit van Francorchamps in te huldigen. De racedirectie, het podium, de perszaal, de organisatie enz. verhuisden allemaal naar het immense nieuwe gebouw boven de gloednieuwe F1-boxen, tussen de chicane en de Source.Maar tijdens de eerste dag van de Spa Euro Race heeft de ploeg van Pierre Delettre kosten noch moeite gespaard om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Jammer genoeg maakten zware buien het er niet altijd makkelijker op. Vandaag stonden zowel vrije trainingen, als kwalificaties van de Apex Tubular Porsche Club Races, de Dutch Supercar Challenge en de Italiaanse Formula Renault 2.0 op het menu. Deze laatste raceten ook al op het einde van deze namiddag.

Zaterdag zal druk worden met op het programma maar liefst vijf races: Formula Renault Italie 2.0 om 11u10, Porsche Club om 14u40, Dutch Supercar Challenge om 15u35, Renault Clio Cup Italia om 17u00 en natuurlijk de vier u= durende avondendurance van het Britcar Championship, een prachtige Britse serie met GT’s en Toerismewagens.

Zondag staan er maar liefst 9 races op het programma. Om 9u00, de spectaculaire Radicals die er 45 minuten lang hard tegen aan zullen gaan, vervolgens de Mini’s, dan de Benelux Racing League, de kleine, maar spectaculaire Italiaanse Renault Clio, de GT’s en Toerismewagens van de Dutch Supercar Challenge en tot slot de Britse Porsches tot 18.00 en dat alles zonder ... pauze!

Results on www.race-rally.be

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7fbbbe
Onthoud mijn gegevens!