Int. autosport nieuws: 'Renault Sport Clio Cup 2008 - François Verbist viseert de titel'Ondanks het feit dat First Motorsport zich de jongste jaren profileert als een gevestigde waarde in de Belcar ligt de roots van het Limburgse team in de merkencup van Renault. Reeds in ’87 was Jo Jamers er reeds bij in de toenmalige Renault 5 GT Turbo Cup. Sindsdien sloeg hij geen enkele editie over. First Motorsport was telkens één van de toonaangevende teams inzake merkencups van ondermeer Renault en Toyota. Wim Daems, Bart Ide, Dirk Schoysman, Jean-Pierre Vandewauwer, Kevin Leest, Rob Van Roey, Eric Groes, Kelly Jamers en Matthias Viaene zijn maar een greep uit de piloten die ooit onder het banier van First Motorsport verschillende titels en overwinningen verzamelden.

Na het opdoeken van de Renault Clio Cup eind 2004 ging Jo Jamers andere horizonten opzoeken en boekte tot op heden verschillende successen en een titel in de Belcar Series. Op vraag van zijn toekomstige schoonzoon François Verbist gaat Jamers terug de uitdaging aan in de nieuwe Renault Clio Cup 2008.

“Ik was eigenlijk niet van plan om me nog te mengen in de Clio Cup”, verduidelijkt Jamers. “Ik heb werk genoeg, en er zijn in het verleden héél wat dingen gebeurt in de merkencup van Renault die strookten met mijn principes. Maar zowel François als de rest van de crew hebben me kunnen overtuigen om terug de handschoen op te nemen. Eén ding is wel zeker. We komen niet om een figurantenrol te spelen. De tegenstand zal niet van de poes zijn en er zijn meerdere onbekende factoren. De wagen zal trouwens pas een tweetal weken voor de eerste meeting worden geleverd. Dan moet de motor nog richting R-Tec. Er zal dus weinig tijd resten om testwerk te doen en een ideale set up te vinden”.

Ook François Verbist komt vastberaden aan de start. De 24-jarige man uit Mons heeft reeds in het verleden bewezen dat hij uit het goede hout is gesneden. Niet enkel met Porsche, maar ook met verschillende voortrekkers. Zo reed hij drie seizoenen in de MINI Challenge, behaalde verschillende poles en overwinningen en werd telkens derde in de eindstand. Verbist heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd reeds een karrenvracht aan ervaring met voortrekkers. Om den brode is hij immers testpiloot bij VW Motorsport. Hij reed vorig seizoen een puike 24 Uren van de Nürburgring met een VW Golf en werkte ondermeer aan het VW Jetta Cup-project voor de USA.

“Ondanks het feit dat we de wagen zéér laat zullen aangeleverd krijgen, gaan we toch trachten om in deze korte tijdspanne zoveel mogelijk te trainen en een goede set up te vinden. Met First Motorsport zit ik alvast goed. Jo Jamers heeft véél ervaring in de merkencup van Renault en samen kunnen we voor de verrassing zorgen. Zelf heb ik een goed aanpassingsvermogen. Er komen een paar kleppers en enkele onbekende namen die voor vuurwerk kunnen zorgen. We gaan trachten om goede resultaten neer te zetten en zoveel mogelijk punten te verzamelen in functie van het kampioenschap. Ik wil resoluut voor de titel gaan. We gaan de valkuilen trachten te omzeilen en de zaken verstandig aanpakken. Er zijn per weekend telkens twee races. Een zwaar ongeval tijdens de eerste heat kan direct voor twee 0-resultaten zorgen. Ik ben zéér blij dat ik op de steun en het vertrouwen kan rekenen van Renault Mons en dat ik toelating kreeg van mijn werkgever VW Motorsport en Kris Nissen om de Renault Sport Clio Cup 2008 .

Bron:  First Motorsport, www.firstmotorsport.be

       
   

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e21d29
Onthoud mijn gegevens!