Int. autosport nieuws: 'Porsche 911 GT3 Cup mag niet voorbij het hek'

  

Porsche heeft voor het autosportseizoen van 2008 de GT3 Cup verbeterd. De auto is ontwikkeld bij de sportafdeling van Porsche in Weissach. Op de band in Stuttgart worden vanaf maart 265 stuks gebouwd. Dat is een recordaantal voor de raceauto.

Het grootste verschil met de Cupauto van het vorige jaar is de achterkant, die nu meer lijkt op die van het productiemodel. De motor is nog steeds de 3,6-liter zescilinder maar heeft een vermogen van 420 pk – twintig meer dan voorheen. Verder is volgens Porsche de aandrijving verbeterd en is de motorkarakteristiek aangepast. Het gewicht is 1.150 kilo.

 

Daarmee heeft de 911 GT3 Cup een pk-gewichtsverhouding van 2,7 per kilo. Bij de 26 exemplaren die worden gemaakt voor de Porsche-Mobil1-Supercup heeft Porsche het uitlaatgeluid volgens eigen zeggen ‘meer geïnspireerd op de Formule 1’ en zijn keramische remschijven gemonteerd. Dat zorgt niet alleen voor een gewichtsbesparing van twintig kilo, waarmee het leeggewicht van de auto daalt tot 1.120 kilo, maar biedt ook veel betere remkwaliteiten.

Bron: Nieuws.nl


  


 


   


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
24c3c8
Onthoud mijn gegevens!