Int. autosport nieuws: 'Nieuwe testmogelijkheid met de Saker Sportscar in januari 2008'Saker Sportscars Europe is reeds enkele maanden volop bezig geweest met de voorbereidingen op komend seizoen.  In november werd er, met alle betrokkenen, nog één keer teruggekeken op het seizoen 2007. Tijdens deze gezellige bijeenkomst, gehouden in de Saker Sportscars fabriek, kreeg Schouten Racing de wisselbeker overhandigd en werd er door alle aanwezigen druk gefilosofeerd over de toekomstige ontwikkelingen in de Saker Challenge.

Eén van de hoofddoelstellingen van de in Etten-Leur gevestigde raceautofabrikant voor 2008 is een groter startveld in de Nederlandse Saker Sportscar Challenge . De klasse heeft nu een serieuze fabrikant achter zich staan, dus stabiliteit voor de komende jaren is verzekerd. Momenteel wordt er daarom ook druk overleg gevoerd met diverse nieuwe teams om Sakers te gaan runnen. Dit moet er toe leiden om enerzijds nieuwe kopers direct onderdak aan te kunnen bieden. Anderzijds worden deze teams betrokken bij een nog nader uit te werken huurkoopconcept, waarbij men dus niet direct de investering hoeft te maken maar toch een volledig seizoen kan deelnemen aan de Challenge. De huurder is in dat geval verplicht om het technische onderhoud bij zo’n erkend partnerteam uit te laten voeren. Na het seizoen kan men dan overwegen om de Saker alsnog aan te schaffen voor een, met de huur verminderde, prijs. Ook normale lease mogelijkheden worden nader uitgewerkt. Op deze manier is er voor ieder wat wils om zijn Saker project te financieren.

Binnenkort is er ook meer bekend over de kalender van 2008, waar de Saker Challenge verder blijft gaan onder de Zomer Endurance serie van de DNRT organisatie. Mogelijk worden er ook één of meerdere uitstapjes gemaakt naar A-evenementen.In dit najaar heeft Saker Europe reeds tweemaal een testsessie georganiseerd en in januari is het gelukkig weer zover. Op 20 januari zal Saker Europe met twee bolides op Zandvoort aanwezig zijn en krijgen geïnteresseerden de kans om zelf de Saker Sportscar aan de tand voelen. Voor meer informatie over de kosten hiervan en om je aan te melden, kan er gemaild worden naar info@sakereurope.com. Ook als men meer informatie wil over deelname aan de Saker Challenge, de diverse financieringsmogelijkheden, of over een Saker Sportscar in het algemeen kan men Saker Europe bereiken via dit adres.

Namens Saker Europe alvast de beste wensen voor een schitterend autosportjaar in 2008.

Bron: Media www.sakereurope.nl, Stefan Halters, Saker Sportscars

  

    


  
  
   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ee027c
Onthoud mijn gegevens!