Int. autosport nieuws: 'MIKE VERSCHUUR PAKT SOEVEREIN TWEEDE OVERWINNING OP MOTORLAND ARAGON!'ALCANIZ, 25 OKTOBER 2009 – En dat is overwinning nummer 2! Met ogenschijnlijk speels gemak pakte Mike Verschuur vanmiddag zijn tweede zege van het weekend. De kersverse Europees Mégane Trophy Kampioen vertrok op het circuit van Motorland Aragon (Spanje) wederom van poleposition en eindigde na 20 rondjes op het 5.344 meter lange circuit opnieuw als eerste. Een superresultaat voor de Nederlander die in totaal drie overwinningen pakte en maar liefst 12 keer op het podium eind

Verschuur wist dit seizoen totaal 168 punten bij elkaar te rijden terwijl zijn directe concurrenten Jonathan Hirschi en Dimitri Enjalbert met gepaste afstand genoegen moesten nemen met de tweede en derde plaats in het kampioenschap. In de komende periode zal Verschuur nog lang nagenieten van zijn successen. Daarna zal de inwoner uit Amsterdam zijn vizier gaan richten op zijn ambitieuze autosportplannen voor 2010!

RACE 02:
De start van de race van zondagmiddag was een kopie van gisteren. Verschuur kwam
eveneens fel uit de startblokken en ging als leider de eerste bocht in. Hij maakte direct het verschil met de rest van het deelnemersveld en sloeg een gat met Enjalbert en Hirschi.
Enjalbert was de eerste van de kopgroep die naar binnen ging voor zijn verplichte pitstop,
terwijl Bas Schothorst als laatste ging pitten. In ronde 12 maakte Verschuur zijn pitstop. Nadat Schothorst tijdelijk de ranglijst aanvoerde, nam Verschuur twee ronden later weer de
leiding van zijn landgenoot over. In de resterende ronden kwam Verschuur niet meer in gevaar en pakte na iets meer dan 42 minuten zijn verdiende overwinning. Bas Schothorst kwam in de spannende slotfase keurig als tweede over de meet, terwijl Fabrice Walfisch als derde werd afgevlagd.

MIKE VERSCHUUR: “Om het seizoen met een overwinning af te sluiten is natuurlijk helemaal fantastisch! Ik kwam bij de start bijzonder goed weg en trok direct een gat met de rest. Ik had gedurende de race inmiddels een aardige voorsprong opgebouwd, zodat ik uiteindelijk met de tweede zege van dit weekend aan de haal ging. Ik ben echt superblij dat hier het kampioenschap heb gewonnen. Mijn overwinningen hier in Motorland Aragon tijdens de seizoensafsluiter komen uitstekend van pas, want ze herinneren altijd je laatste prestaties! Ik heb genoten van de races en wil nogmaals mijn team van Mc Gregor by Equipe Verschuur bedanken voor alle support. Ze hebben echt een superjob geleverd! Ook mijn sponsors verdienen een grote pluim. Samen met hen zullen we ons voorbereiden op de volgende sportieve stap die we in 2010 gaan zetten!”

UITSLAG RACE 02 EUROCUP MÉGANE TROPHY – MOTORLAND ARAGON, 25.10.2009
01. Mike Verschuur (NED), McGregor by Equipe Verschuur, 20 ronden, 42:37.717
02. Bas Schothorst (NED), Equipe Verschuur, + 03.143s
03. Fabrice Walfisch (FRA), Team Lompech Sport, + 03.937s
04. Jonathan Hirschi (ZWI), TDS Racing, + 04.207s

EINDSTAND EUROCUP MÉGANE TROPHY KAMPIOENSCHAP 2009:
01 MIKE VERSCHUUR, 163 punten
02 Jonathan Hirschi,  136 punten
03 Dimitri Enjalbert,  120 punten
04 Fabrice Walfisch, 88 punten
05 Pierre Thiriet,  65 punten


          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
95a627
Onthoud mijn gegevens!