Int. autosport nieuws: 'Limburgs First Motorsport zet seizoen in met schitterende overwinning'François Verbist en Wim Jeuris zijn erin geslaagd om de eerste overwinning van het nieuwbakken Dunlop Sport Maxx Endurance kampioenschap achter hun naam te schrijven. Een wedstrijd over drie uur met twee verplichte pitstops. Het was geen makkelijke race met een zinderende ontknoping. Ondanks het feit dat François en Wim het uiteindelijk moesten afmaken, konden ze terug rekenen op het tactisch brein van teambaas Jo Jamers.

Verbist zette op een natte piste de Porsche 996 GT3 Supercup op de pole. Het was ook Verbist die de start nam en de meute op gang trok. Hij kroop in de rol van haas, maar kreeg toch flinke oppositie te verwerken uit de hoek van merkgenoten Tavernier/Langeberg (Porsche 997 GT3 Supercup) en Van Roij/Penders (Porsche 996 GT3 RS). Na ongeveer één uur wedstrijd had hij een kleine voorsprong uitgebouwd en gaf het stuur door aan Hasselaar Wim Jeuris. Die deed een prima job en bleef anderhalf uur in de wagen tot de tweede verplichte pitstop. Ondertussen was het ProSpeed-duo Penders/Van Roij vooraan komen postvatten en kon Verbist beginnen aan een inhaalbeweging. Hij reed op zijn beurt het gat dicht en tijdens de laatste 15 minuten van de wedstrijd kregen we een ware Hitchcockthriller te verwerken. Verbist en Van Roij kleefden aan elkaars bumper en twee ronden voor het einde kon François langszij.Maar Van Roij vocht terug en pakte terug de leiding. In de ultieme ronde ging Verbist terug in de aanval en aan de Source kon hij terug de leiding nemen na een stuurfoutje van Van Roij. Meteen was de eerste overwinning van 2008 een feit. En First pakt de volle puntenpot, aangevuld met extra bonuspunten voor de overwinning en de snelste wedstrijdronde. “We hebben er een zware en geen makkelijke race opzitten”, vertelt Verbist achteraf. “Mijn banden en die van Van Roij waren tot op de draad versleten. In die omstandigheden hebben we gevochten tot de laatste snik en grote risico’s genomen. We waren aan elkaar gewaagd. We waren beiden overtuigd dat we in de laatste ronde zaten. Jos had opnieuw de leiding overgenomen en aan de meet bleek dat er nog twee seconden resten van de 3 uren wedstrijd. Dus nog een ronde en onmiddellijk ben ik terug in de aanval gegaan. Met het gekende gevolg. We zijn supergelukkig met dit resultaat. Het is wel iets speciaals om de eerste winnaar te zijn in een nieuw kampioenschap. Ook Wim, Jo en de ganse crew deden een prima job”.

Ook vader Dirk en zoon Tom Van Rompuy reden een zéér goede wedstrijd in de andere Porsche 996 GT3 Supercup van First Motorsport. Tom Van Rompuy kon, ondanks een kleine uitstap in de zandbak, tijdens de laatste ronde de Porsche verzekeren van een vierde plaats algemeen en de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.
“Zonder die uitstap in de zandbak hadden we méér dan waarschijnlijk op het podium gestaan”, geeft Tom van Rompuy tekst en uitleg. “Ik heb enkele minuten vastgezeten, maar enkele baancommissarissen hebben me er vakkundig uitgeduwd. Ik dacht dat het over was. Vandaar dat we zéér tevreden zijn met de vierde plaats. En door het feit dat ProSpeed niet op Dunlop reed, krijgen ze geen punten en komen we op een voorlopige derde plaats in het kampioenschap”.

Bron: Peter De Sonville, DSP  
Foto's: Foto Media Service & Georges De Coster

    


 
   

   
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7bf857
Onthoud mijn gegevens!