Int. Autosport nieuws: 'Junior Strous knokt zich naar voren in Portland!'PORTLAND, OREGON (USA), 10 JUNI 2007 – In twee spannende races van de Champcar Atlantic Series op het circuit van Portland International Raceway (Amerika), heeft Junior Strous respectievelijk een negende en achtste plaats behaald. De Nederlander, die net hersteld was van een zware polsblessure, wist zich tweemaal van een zestiende startpositie goed naar voren te knokken.

In de stand om het kampioenschap staat de Wassenaarder na vijf verreden races op de tiende plaats met 55 punten. In het ‘Rookie of the Year’ klassement bezet de Condor Motorsports-coureur de zesde positie met evenveel punten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Na een afwezigheid van zes weken werd op het snelle circuit op vrijdagmorgen de eerste vrije training gehouden. Ondanks dat de 20-jarige rijder met nieuwe banden een snelle ronde wilde neerzetten, moest hij genoegen nemen met een 21e tijd. Nadat de auto compleet was veranderd ging Strous voor een snelle tijd in de eerste kwalificatie. De auto gleed echter alle kanten op waardoor hij niet zijn gewenste snelle ronde kon rijden op het 3,153 meter lange circuit. Een kwartier voor het einde van de sessie moest de jonge Strous bovendien een bezoek brengen aan de pitstraat door een lekke band rechtsachter. Met een oude band zette hij alsnog de sessie voort en eindigde op de zestiende positie. Hij was daarmee slechts twee plaatsen verwijderd van zijn ervaren teamgenoot Franck Perera die op de veertiende stek belandde. In de tweede kwalificatie wist de rijder met startnummer 16 wel zijn tijd aan te scherpen (1:06.954), maar kwam niet opnieuw niet verder dan de zestiende plaats.

RACE 01 + 02:
Onder regenachtige omstandigheden kwam Junior Strous op zaterdagmiddag uitstekend uit de startblokken. Nadat hij in de openingsfase twee rijders had gepasseerd, wist hij zich gedurende de dertig ronden tellende race goed op te werken naar een tijdelijke zevende positie. Hij eindigde na iets meer dan 46 minuten de vierde Champcar Atlantic race van het seizoen uiteindelijk op de negende plaats. De lichte regenval op de startgrid voor de afsluitende race op zondag zorgde aanvankelijk nog voor enkele vraagtekens bij het team van Condor Motorsports voor de juiste wagenafstelling. Junior Strous kwam echter opnieuw goed weg en maakte twee plaatsen goed. Hij wist daarna prima te profiteren van de gele vlag situaties en wist telkens enkele concurrenten te passeren. Na een indrukwekkende inhaalrace kwam hij als achtste over de meet. Strous kreeg bovendien 1 extra kampioenschappunt voor het inhalen van de meeste deelnemers.

JUNIOR STROUS: “Het was even wennen om na een afwezigheid van zes weken weer in de auto plaats te nemen. Mijn rechterpols deed gedurende de kwalificaties en races nog steeds pijn, waardoor ik de tweede vrije training bewust heb overgeslagen. Ik was blij met de ‘caution periodes’ waardoor ik mijn pijnlijke pols wat kon ontlasten. Ondanks dat ik als enige niet heb kunnen testen ter voorbereiding op deze races hier in Portland, ben ik niet helemaal tevreden met het resultaat. We begonnen de vrije training en kwalificatie met een verkeerde set-up en hebben daarna snel de afstelling van de auto compleet omgegooid. We hebben telkens gekozen voor een andere set-up en dat pakte in de races goed uit. De snelheid zat er gelukkig goed in en heb ik weer belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap. Ik kijk enorm uit naar de races op Cleveland Airport (23 en 24 juni aanstaande), maar eerst gaan we naar Spa-Francorchamps waar ik volgend weekend mijn eerste race van 2007 in de BRL V6 Series zal rijden.”

Resultaten Champ Car Atlantic, Portland, Oregon, Race 01 (zaterdag, 09 juni 2007):
01. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, 46:05.689
02. James Hinchcliffe, Sierra Sierra Enterprises, + 10.857
03. Ryan Lewis, Walker Racing, + 12.863
09. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, + 33.463

Resultaten Champ Car Atlantic, Portland, Oregon, Race 02 (zondag, 10 juni 2007):
01. Kevin Lacroix, Brooks Associates Racing, 45:35.561
02. James Hinchcliffe, Sierra Sierra Enterprises, + 01.472
03. Franck Perera, Condor Motorsports, + 04.790
08. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, + 24.097

Kampioenschapstand na 05 races:
01. Raphael Matos, Sierra Sierra Enterprises, 140 punten
02. James Hinchcliffe, Sierra Sierra Enterprises, 123 punten
03. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, 119 punten
10. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, 55 PUNTEN

Stand ‘Rookie of the Year’ na 05 races:
01. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, 119 punten
02. Franck Perera, Condor Motorsports, 109 punten
03. Carl Skerlong, US Race Tronics, 66 punten
06. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, 55 PUNTEN

Bron: media Junior Strous

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
83b12c
Onthoud mijn gegevens!