Int. autosport nieuws: 'JACK TE BRAAK MAAKT OVERSTAP NAAR EUROPEES FORMULE BMW KAMPIOENSCHAP'DOETINCHEM, 23 DECEMBER 2008 - Jack te Braak heeft een contract getekend bij Mücke Motorsport om in 2009 deel te nemen aan het sterk bezette Europese Formule BMW kampioenschap. Het team uit de Duitse hoofdstad Berlijn heeft met het aantrekken van Te Braak de rijders line-up compleet. Naast de Nederlander zullen eveneens de Timmy Hansen en Michael Christensen voor dit team uitkomen. Het 16-jarige talent staat te popelen om aan de volgende stap in zijn autosportcarrière te beginnen.

Jack te Braak geldt als één van de grootste autosporttalenten en maakt dit jaar de overstap van de karting naar deze raceklasse. Nadat hij afgelopen jaar zijn kart carrière wist te bekronen met de titel in het Duits Kart Kampioenschap KF1, werd hij uitgenodigd door de organisatie van BMW. Hij nam deel aan een scholarship op het circuit van Valencia (Spanje) en bereikte van de 24 deelnemers de laatste series. Te Braak won samen met vier andere rijders het BMW scholarship en werd zodoende geselecteerd door Mücke Motorsport.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW een vergelijkbare tegenhanger van de Formule Renault 2.0. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van de Grand Prix Formule 1 wedstrijden, is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. De Formule BMW bolide wordt aangedreven door een krachtige 4 cilinder/ 16 kleppen motor (van de K-serie motorfiets) en uitgerust met Formule 3 sequentiële versnellingsbak.

Het team van Mücke Motorsport werd opgericht in 1998 door teammanager Peter Mücke. Het team behaalde vele successen in het F3 EuroSeries, Formule BMW en het DTM Kampioenschap. De meeste successen werden behaald in 2004 met Sebastian Vettel (18 overwinningen in Formule BMW ADAC), 2005 met Formule BMW Vicekampioen Sebastien Buemi en 2007 met Philipp Eng, die de Formule BMW World Final op zijn naam schreef.

JACK TE BRAAK: “Na mijn titel in het Duitse Kart Kampioenschap werd ik geselecteerd voor het scholarship programma van BMW. Door het winnen van het scholarship krijg ik financiële ondersteuning van BMW. De contacten met Mücke Motorsport verliepen snel en zal ik ze vertegenwoordigen in het Europese Formule BMW Kampioenschap. Het is een geweldig professioneel team dat onder leiding staat van Peter Mücke. Ik denk dat dit de juiste keuze is om hogerop te komen in de internationale autosport. Het Europese Formule BMW Kampioenschap is een uitdagende klasse met veel goede coureurs. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan om goed te presteren op de Europese circuits. Ik ben op dit moment erg hard bezig om me lichamelijk en mentaal goed voor te bereiden. Ik wil tenminste kampioen in de Rookie klasse worden en in de top-5 eindigen in het overall klassement. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit!”EUROPESE FORMULE BMW KAMPIOENSCHAP KALENDER 2009:
09-10 mei    Barcelona   F1 Grote Prijs Spanje
20-21 juni  Silverstone  F1 Grote Prijs Groot Brittannië
11-12 juli  Nürburgring  F1 Grote Prijs Duitsland
25-26 juli  Budapest  F1 Grote Prijs Hongarije
22-23 augustus  Valencia   F1 Grote Prijs Europa
29-30 augustus  Spa-Francorchamps F1 Grote Prijs België
12-13 september  Monza   F1 Grote Prijs Italië

Meer informatie!
Jack te Braak’s officiële website: www.jacktebraak.com

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Jack te Braak

   

  
  
    
   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ec3cb6
Onthoud mijn gegevens!