Int. autosport nieuws: 'HENKI WALDSCHMIDT MAAKT KENNIS MET FORMULE NIPPON OP HET CIRCUIT VAN FUJI'

DEN HAAG, 14 DECEMBER 2009 – Henki Waldschmidt heeft een goede testdag achter de rug in de Formule Nippon op het Japanse circuit van Fuji International Speedway. Ondanks de wisselende weersomstandigheden, maakte de 21-jarige coureur een prima debuut bij het team van Formule Le Mans. Deze week komt Waldschmidt opnieuw in actie met een Formule 3 test voor Prema Powerteam.

Op uitnodiging van TDP (Toyota Young Drivers Program) reisde Waldschmidt af naar Japan voor een test in de Formule Nippon. De Nederlander maakte voor de eerste keer kennis met het 4.563 meter lange circuit dat gekenmerkt wordt door het lange eerste rechte stuk en de snelle bocht erheen. Nadat hij zich een stoeltje had laten aanmeten maakte de Hagenaar onder regenachtige omstandigheden zijn eerste meters voor het team dat afgelopen jaar met twee TDP coureurs Keisuke Kunimoto en Hiroaki Ishiura in het Formule Nippon kampioenschap aan de start verscheen.

Omdat het circuit nog onbekend terrein was zocht Waldschmidt met de Formule Nippon bolide de limieten van de baan op. Hij leerde het circuit in sneltempo kennen door zoveel mogelijk rondjes te rijden. Na de lunchbreak was het circuit weer droog en vervolgde Waldschmidt zijn test op slicks. Hij probeerde tijdens deze eendaagse test de gebruikelijke afstellingmogelijkheden uit en wist tegen het einde van de dag competitieve en snelle chronotijden te draaien. Na enkele sets banden te hebben gebruikt sloot Waldschmidt de geslaagde testsessie af.

HENKI WALDSCHMIDT: “Na mijn Formule 3 Euroseries seizoen met SG Formula ben ik door TDP gevraagd om te testen in de Formule Nippon op het circuit van Fuji. Het was een compleet nieuwe ervaring voor me met een nieuw team, nieuwe auto (Toyota krachtbron) en een nieuw circuit. De wagen en het vermogen is te vergelijken met de GP2 Series in Europa. Het doel van de test was vooral om kennis te maken met de auto en heb ik veel rondjes kunnen afleggen. De samenwerking met het team Formule Le Mans, de engineers en met mijn teamgenoot verliep prima. We hebben onderling veel data kunnen uitwisselen. Je ziet aan alles dat het een uiterst professioneel team is met veel knowhow in huis. Ik ga deze week nog testen met Prema Powerteam in de Formule 3. In de periode daarna zullen we kijken naar onze mogelijkheden en bepalen welke volgende stap we op de autosportladder gaan zetten!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Henki Waldschmidt / www.henkiwaldschmidt.com 

  


               
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d90e44
Onthoud mijn gegevens!