Int. autosport nieuws: 'GT4 European Cup & FIA GT3 European Championship 2008 / 3. Oschersleben'Eric De Doncker blijft leider in GT4 European Cup !

Na de dubbele zege van Eric De Doncker in de Ford Mustang FR500C van Insulco Motorsport 98 tijdens het weekend van de GT4 European Cup in Monza, trok de Belg voor een volgende opdracht naar Duitsland, om er zijn leidersplaats in het kampioenschap te verdedigen. Hij wist echter nog van afgelopen jaar dat de technische omloop in Oschersleben zijn Mustang niet echt zou liggen.

Tijdens de kwalificaties zette De Doncker een vijfde en zesde tijd neer, voldoende om vooraan post te vatten, overigens een goede gewoonte van de Belg sinds het begin van het kampioenschap in 2007. De Doncker was bij de eerste van drie Duitse starts goed weg, maar Jurgen Van Hover kwakte de Ford-rijder de muur in. De Doncker remonteerde naar de tweede plek, om uiteindelijk nog een plaats toe te geven en derde te worden, achter een Nissan en een Aston. Maar de punten van de derde plek deden de moeilijke race toch even vergeten.

Op zondagochtend moest De Doncker opnieuw aan het werk, om meteen na de start naar de tweede plaats door te stoten, alvorens met een stukke ophanging te moeten opgeven. “Dit is mijn eerste opgave sinds mijn debuut in dit kampioenschap”, reageert de Belg teleurgesteld. “Gisteren kreeg ik een behoorlijke tik van een andere deelnemer en vermoedelijk is deze opgave er het gevolg van. De ophanging zal een impact te verduren gehad hebben en deze breuk vloeit daar uit voort. De jongens van Insulco Motorsport 98 hebben dan hemel en aarde verzet om de wagen voor de derde race klaar te stomen en vijf minuten voor de startopstelling was alles in orde. Hoed af voor deze prestatie.”


 
Eric De Doncker was dan ook supergemotiveerd om in de laatste race van het weekend een sterke prestatie neer te zetten. Met het mes tussen de tanden eindigde hij uiteindelijk tweede, niet zonder een gevecht met Jurgen Van Hover gevoerd te hebben. “De wagen was niet makkelijk te besturen, maar dat is een logisch gevolg van de problemen eerder in het weekend. Met deze twee podia blijf ik leider in de GT4 European Cup, met drie eenheden bonus op de Oostenrijker Klaus Engelhorn. Ik wist dat deze meeting niet makkelijk zou worden, gezien de aard van de omloop, maar ik scoor toch heel wat punten en dat is het belangrijkste. Maar de volgende opdracht, in Spa tijdens de FIA GT 24 Uur van Francorchamps, zou mij veel meer moeten liggen.”

Vermelden we nog dat Eric De Doncker ook de twee wedstrijden van de European FIA GT3 betwistte in een gelijkaardige Mustang FR500GT3, ingezet door Matech Racing. Na een technisch probleem kon hij de start van de eerste race niet nemen. Tijdens de tweede race kon hij na een knappe remonte van op de laatste plaats, dan toch nog een mooie uitslag versieren.


Bron: Vincent Franssen, Press Officer Insulco Motorsport 98
Foto's: Jacques Letihon, www.letihon.be
  

  

  
  
    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
52684d
Onthoud mijn gegevens!