Int. autosport nieuws: 'GESLAAGDE MÉGANE TROPHY TEST SHEILA VERSCHUUR OP MOTORLAND ARAGON'ALCANIZ, 27 OKTOBER 2009 – Op het zonovergoten circuit van Motorland Aragon heeft Sheila Verschuur voor de eerste keer kennis gemaakt met de Renault Mégane Trophy, waar haar broer Mike Verschuur afgelopen weekend met twee overwinningen op superieure wijze het kampioenschap op zijn naam wist te schrijven. Sheila, die onlangs op de vierde plaats eindigde in de Nederlandse Dunlop Sportmaxx Clio Cup, maakte een prima debuut in deze raceklasse voor het team van Equipe Verschuur. Met een tijd van 2:05.498 eindigde ze de afsluitende sessie tussen de internationale deelnemers op een keurige achtste plaats.Na het World Series by Renault weekend op het gloednieuwe Spaanse circuit, werden maandag de winnaars van de diverse internationale Clio Cup kampioenschappen door Renault Sport Technologies extra in het zonnetje gezet met een gratis test. Terwijl Sheila haar broer gedurende het laatste raceweekend naar de titel schreeuwde, kon ze achter de schermen alvast nuttige informatie inwinnen over de bolide. Sheila ging door de inbreng van Mike met een vertrouwd gevoel te werk. Maandagmorgen maakte Sheila haar allereerste kilometers in de fraaie McGregor Renault Mégane bolide. Ondanks dat de 5,460 meter lange baan voor haar compleet nieuw was, wist de 23 jarige telg uit de Verschuur familie al snel haar tijden telkens verder aan te scherpen.

Nadat de inwoonster uit Amsterdam in de ochtenduren de bolide voorzichtig had ingereden, probeerde ze tegen het einde van de eerste sessie een snelle tijd op de chrono’s te zetten.  Een kapotte inlaatspruitstuk gooide echter roet in het eten en vervolgde ze haar weg tijdelijk in de wagen van Jeroen Schothorst. Ondanks dat ze moest wennen aan de remmen en de snelheid van de wagen, wist Sheila haar bolide knap onder controle te houden. In de middag waren de problemen aan haar wagen verholpen en verbeterde ze in de auto van Mike aanzienlijk haar tijden. Met een tijd van 2:05.498 kon ze tevreden terugkijken op een geslaagd debuut in de Renault Mégane Trophy.

SHEILA VERSCHUUR: “Ik heb echt genoten van de test in de Renault Mégane! Ik heb in totaal bijna 40 rondjes kunnen rijden op dit technische circuit en wist me goed aan de omstandigheden aan te passen. Ik moest in de ochtend vooral nog wennen aan de snelheid, de grip en de remmen van de auto. De reactiesnelheid is echt gigantisch! Het is een compleet andere auto dan de Renault Clio. In het begin heb ik alles rustig op kunnen bouwen en na de break ging ik steeds harder. Het was een bijzonder leuke ervaring. Ik wil mijn vader en het gehele team van Equipe Verschuur bedanken dat ze mij deze kans hebben geboden. Dit smaakt absoluut naar meer!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Sheila Verschuur

          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
66a270
Onthoud mijn gegevens!