Int. autosport nieuws: 'Equipe Duncan Huisman/Tom Coronel tweede in Duitse 4-uurs race'Ter voorbereiding op de 24-uurs race die van 7- 10 juni op de Nürburgring plaatsvindt, reden Duncan Huisman en Tom Coronel een 4-uurs race op deze vermaarde Duitse racepiste. De Nederlanders namen aan deze vierde race uit de ‘BFGoodrich Lang- streckenmeisterschaft’ deel met een Dodge Viper GTS-R van het Zakspeed Racing.

Duncan Huisman stond aan de basis van dit toch wel bijzondere raceverhaal. “Op basis van zijn eerdere successen in 24-uur races vroeg Zakspeed Racing mijn broer Patrick als eerste. Maar hij heeft teamverplichtingen die het niet mogelijk maken om voor Zakspeed uit te komen. Zo kwamen ze eigenlijk direct bij mij terecht en vroegen of ik nog andere rijders wist met wie ik de 24-uurs race op de Nürburgring zou willen rijden. Ik heb eigenlijk gelijk Tom (Coronel-red.) voorgedragen en nauwelijks een week later bleek alles rond. Sindsdien is alles in een stroomversnelling terecht gekomen en dat resulteerde onder andere in deze voorbereidende race op de Nordschleife en het Grand Pix-circuit van de Nürburgring. Daarmee komt de lengte van een ronde op meer dan 20 kilometer en verklaart dat er ook meer dan 200 auto’s aan de start verschijnen. Wij reden met de Dodge Viper net voorzien van een nieuwe achtcilinder motor, die wij in de eerste trainingronden op vrijdag nog moesten inrijden. Maar toen dat achter de rug was konden we met deze auto heel constant  rijden. Er zitten nu nog wel wat probleempjes in de techniek, maar in de aanloop naar de 24-uurs race zullen die zeker opgelost worden. Want, een hoge klassering in die 24-uurs race is het doel waar wij nu naar toe werken.” 

  

Tom Coronel: “Inderdaad rijd ik met Duncan dit jaar de 24-uurs race. Beslist iets om naar uit te kijken, omdat er ook dan op de Nordschleife gereden wordt. In de eerste ronde had ik ook dit keer weer zo’n echt ‘wauw’ gevoel in de buik.  Ik heb hier al vaker met Duncan (en Donald Molenaar-red.) gereden in een BMW en ik blijf het een uitdaging vinden. Al die bochten in combinatie met het wisselende weer maken dat geen ronde gelijk is. Verder moet je beslissingen duidelijk plannen, want wanneer je langs de pits bent gereden duurt het weer meer dan 20 kilometer voor je een volgend bezoek kunt plannen en dat is soms lastig wanneer de eerste regendruppels uit de lucht vallen. Voor de race hadden we als negende getraind en Duncan heeft de eerste ’stint’ voor zijn rekening genomen. Hij bracht de auto als derde binnen en ik heb er in de resterende meer dan twee uur nog een plaats winst uit weten te slepen. Die tweede plaats geeft aan dat de auto en het team goed op elkaar zijn ingespeeld.  De volgende 4-uurs race rijdt ik met Patrick Simon, omdat Duncan dan verplichtingen in de Nederlandse BMW-Cup heeft.”

    

Huisman, die deze etmaal-durende race op de Nürburgring al eens won, vult aan: “Simon is in de 24-uurs race ook ons derde teamlid op de Dodge Viper. Een luxe positie, want wij hebben daarmee drie rijders op de auto die qua snelheid en race-ervaring aan elkaar gewaagd zijn, in een perfect geprepareerde auto die beslist tot de kanshebbers behoort. Deze keer hadden we nog wat problemen met een defecte oliekoeler, maar dat was het gevolg van een defect aan de splitter. We krijgen nog een nieuwe motor uit Amerika en ik weet inmiddels dat Zakspeed voor de komende 4-uurs race de auto nogmaals op de baan brengt om de laatste afstellingen te testen.”

De winst in de race 4-uurs race ging dit keer naar Team Wolfang Land Motorsport met de rijders: Marc Basseng, Marc Hennerici en Dirk Adorf in een Porsche GT3 RSR.

Born: media Tom Coronel / Media Duncan Huisman
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d50980
Onthoud mijn gegevens!