Int. autosport nieuws: 'Ekström winnaar Race of Champions Tell-a-Friend print nieuwsartikel'De Race of Champions is gewonnen door Mattias Ekström. In een spannende finale in het Wembley-stadion in Londen, was hij te sterk voor Michael Schumacher en mag hij zich de ‘kampioen der kampioenen’ van 2007 noemen.De Race of Champions is een jaarlijks terugkerend racevenement en trekt grote namen uit allerlei raceklassen aan. Ook dit jaar was de deelnemerslijst aantrekkelijk met zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher als grote publiekstrekker. Schumacher deed al eens eerder mee aan de Race of Champions, in 2004 verloor hij in de halve finales van Heikki Kovalainen.

Kovalainen is in Londen ook aanwezig, net als zijn Formule 1-collega’s David Coulthard, Jenson Button, Sebastian Vettel en Sébastien Bourdais. NASCAR-kampioen van 2007 Jimmie Johnson doet ook mee en uit de DTM zijn de kampioen van dit jaar Mattias Ekstöm en Tom Kristensen gekomen.

Het Wembley-stadion is voor de Race of Champions omgebouwd tot een tweebanig circuit, waarbij de deelnemers in een afvalrace het afwisselend in speciale RoC-buggy’s, rally-auto’s en toerwagens tegen elkaar opnemen. Degene die overblijft mag zich kampioen noemen.

In het landenduel ging het in de finale tussen Duitsland en Finland. Michael Schumacher en Sebastian Vettel stelden het Engelse publiek teleur door Engeland te verslaan en bijna ging het mis voor de Duitsers. In zijn race tegen Heikki Kovalainen, kwam Schumacher niet van zijn plaats bij de start en moest zich gewonnen geven. Het was aan Vettel om de klus te klaren en dat deed de jonge Duitser. Door eerst rallyrijder Markus Grönholm en vervolgens Kovalainen te verslaan, mocht Duitsland de hoofdprijs mee naar huis nemen.

In de individuele race was het weer Schumacher die het tot de finale wist te schoppen. Daar moest hij het opnemen tegen Ekström.Beide coureurs wisten een ‘heat’ te winnen, maar in de laatste, allesbeslissende manche was Ekström te sterk. Schumacher maakte een fout vlak voor start/finish, maar de Duitser kon erom lachen. Ekström won voor de tweede keer de westrijd.

Bron: Sportweek.nl


    


  
  
    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dff741
Onthoud mijn gegevens!