Int. autosport nieuws: 'DSMEC schuift voor de “grote jongens”'Vandaag hebben de organisatoren van de DSMEC vernomen van Christian Lahaye van de PRC Group en organisator van Francorchampions, dat wij op zondag 30 maart niet mogen rijden. Van RACB moeten we noodgedwongen verhuizen naar zaterdag 29 maart. Men heeft ergens een artikel gevonden in de reglementen of statuten waarin staat dat regionale wedstrijden in een nationale meeting verplicht op zaterdag moeten worden gereden. Voorgaande jaren bestond het reglement ook al maar voor de toenmalige Belcar Endurance Cup werd dat blijkbaar wel getolereerd ( herinner u de wedstrijd van de BEC met de Trucks vorig jaar op … zondag ! )

Hans Vandeven (organisator DSMEC): “Dat de politieke spelletjes nog niet uitgespeeld zijn/waren hadden we uiteraard verwacht. Achter de schermen gaat de trukendoos compleet open om de DSMEC de wind uit de zeilen te nemen. En ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat het me stilletjes de keel uithangt! Zal ik er dan maar mee stoppen ? Zullen we de “grote jongens” hun gelijk maar geven ? Uiteraard niet!”

Even opsommen wat we tot nu toe al gerealiseerd hebben :

- Een soepel reglement met administratieve vereenvoudiging
- Mooie kalender met veel rijtijd voor een “eerlijke” prijs
- Website met bijbehorende newsletters en updates
- Overeenkomst voor wedstrijdbeelden van elke wedstrijd via Pitstop.tv en TeamTV
- Mooie deal met TV Limburg die ons kampioenschap op de voet gaat volgen.
- 400.000 racegidsen, 272.000 flyers en 44.000 affiches en programmaboekjes voor elke wedstrijd
- Prijzenpotje voor de piloten van om en bij de € 30.000 die elke dag nog groeit…
- …

Uiteraard stopt het hier niet bij want nu gaan we echt door. We gaan iedereen laten zien dat een klein kampioenschap dat op zaterdag verreden wordt wel degelijk groot kan zijn.

Van de “BonGou 500km van Zolder” gaan we een waar spektakelstuk maken. Dit weekend organiseren we volledig zelf. Dus we doen helemaal wat we willen …
Hier zal naast de DSMEC ook een schitterende Superbike motorrace worden gehouden. Maar daarnaast vooral veel show en spektakel. JP Goy ( stuntman van James Bond en Batman) komt naar Zolder voor 2 shows. Paul Swift ( Ford precision driving ) komt voor de eerste keer naar België. Daarnaast zal de paddock van Zolder bol staan van animatie van de bovenste plank. Noteer alvast zondag (!) 8 juni in jullie agenda als DE afspraak van het seizoen !! Het zal de moeite zijn !
Verder bereiden we op dit moment een B2B-plan voor met ruime aandacht voor ontvangst van raceguests en VIP’s. Maar uiteraard verliezen we onze klanten ( piloten en teams ) niet uit het oog. We gaan ervoor zorgen dat de goeie ouwe tijd van de Belcar-tent terug komt. In samenwerking met Flandria Rent en BonGou gaan we ervoor zorgen dat we de piloten en de crew in de watten kunnen leggen.
Verder info volgt na 5 maart.

De crew van de DSMEC zal meer dan ooit bewijzen dat een regionaal kampioenschap kan uitgroeien tot iets groots. We laten het lobbyen en het zweven maar over aan anderen. We houden de voeten op de grond en gaan keihard verder werken aan een project waar het voor de piloten en de teams aangenaam is om te vertoeven en te racen.

Sportieve groeten,

Hans Van de Ven, Promotor DSMEC

  

       
   

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
396cca
Onthoud mijn gegevens!