Int. autosport nieuws: 'Circuit Zolder is klaar voor 2008!'2008 telt een extra dag, reden genoeg voor Circuit Zolder om iets extra te doen dit jaar.
De belangrijkste afspraken om te noteren, zijn 1 juni, 30 en 31 augustus, 5 oktober en 19 oktober.
Op 12 en 13 wordt de aftrap gegeven van zowel Mediagroep Van Dyck Belcar als BTCS tijdens de Belgian Race Kick Off, de traditionele seizoensopener op Circuit Zolder.

Eind april vindt Race Wars plaats, een drukbezochte meeting van tuningliefhebbers en in mei organiseert PRC Group het Zolder Star Festival, met ondermeer FUN CUP op het programma.
De eerste eye catcher van het jaar is uiteraard de tweede Belgian Champ Car Grand Prix op 31 mei en 1 juni. Niet te missen! Een week later is het tijd voor de X-Day, een mix van motoren, racing en … stunts (7-8 juni). In de zomermaanden staan ADAC Rennen en het Dutch Power Pack Festival op het programma, maar vooral de 24 Hours of Zolder, 30ste editie! Dit jaar opnieuw op de klassieke datum, het laatste weekend van augustus (30 en 31).
September is terug gereserveerd voor de Truck Grand Prix en de VAB Autohappening, terwijl op 4 en 5 oktober een nieuwe serie zijn opwachting maakt.

De Superleague Formula zal dan namelijk ongeveer twintig wagens in de kleuren van topvoetbalploegen (o.m. RSCA Anderlecht, PSV Eindhoven, FC Porto, AC Milan, ..) tegen elkaar op het asfalt jagen. De bolides zijn het best te vergelijken met die van Champ Car, en zullen eveneens loeihard gaan.. Aanwezigheid van voetbalsterren wordt uiteraard verwacht.

Het seizoen voor Belcar en BTCS wordt afgesloten tijdens het FIA GT weekend op 18 en 19 oktober, net als in 2007. De echt laatste wedstrijd van 2008 wordt opnieuw de 10 Hours of Zolder, met de laatste race van de Dunlop SportMaxx Endurance Cup.
Circuit Zolder stelt zijn kalender momenteel voor op het Autosalon in Brussel, samen met P-magazine. De wagen waarmee Jan Heylen vorig jaar de eerste Belgian Champ Car Grand Prix betwistte, schittert in de Astridhal, net voorbij de hoofdingang via Parking C.
 
Vanaf 1 februari start de ticketverkoop (voorverkoop) op www.circuit-zolder.be. Meer informatie volgt weldra.
 
Op een rijtje:
 
April 12 - 13 Belgian Race Kick Off
April 27 Race Wars
May 17 - 18 Zolder Star Festival
May 31 - June 1 Belgian Champ Car Grand Prix
June 7 - 8 X-Day
July 5 - 6 ADAC Rennen
August 9 - 10  Dutch Power Pack Festival
August 30 - 31 24 Hours of Zolder
September 13 - 14 Truck Grand Prix
September 20 - 21 VAB Autohappening
October 4 - 5 Superleague Formula
October 18 - 19 FIA GT Championship
Nobember 8 10 Hours of Zolder

Bron: media Circuit Zolder

  

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4eb8d2
Onthoud mijn gegevens!