Int. autosport nieuws: 'Circuit de Dakar start met 12-uren race op 19-20-21 maart 2009'Tijdens de Racing Show van Luik is het nieuwe Circuit de Dakar officieel voorgesteld. Op hun stand kon je kennis maken met het circuit dat trouwens 100% Belgisch is. Initiatiefnemers Paul Libens en Jean-André Collard hebben trouwens het circuit zelf ontwikkeld en gebouwd. De nagelnieuwe omloop wordt vanuit België gerund door Jean-André Collard en Johan Moons die daarvoor zelfs naar Senegal verhuist.

“Het circuit is klaar”, doet een fiere Jean-André Collard uit de doeken.
“Deze week krijgen we de fel begeerde FIA-stempel dat alles goedgekeurd is. De 4,7 km. lange piste is niet alleen snel maar heeft ook leuke technische gedeeltes. Bovendien is het in  Senegal absoluut regenvrij van november tot mei, en dat bij temperaturen rond de 25°C. Het land en de mensen zijn zeer gastvrij en het circuit ligt op een kwartiertje van de mooiste kustplaats van Senegal. Ideaal dus om in de winter te komen testen of om een korte vakantie te combineren met een leuke race.”

Johan Moons: “Ik loop al 35 jaar rond op de Europese circuits en voel dat er een zeer grote behoefte is aan ‘iets anders’. De mensen zijn al die reglementen en beperkingen beu. Alleen maar verplichtingen en geen fun meer. Hier in Senegal is iedereen welkom. Als de wagen veilig is en de piloot goedgezind, dan mag hij vertrekken. Het concept van te kunnen racen op een veilig circuit in een prachtig land met onbegrensde mogelijkheden spreekt heel veel mensen aan.”

De 12 Uren van Dakar zal de eerste grote meeting van dit jaar zijn.
Het programma:
-woe. 18 maart: vrije training
-do. 19 maart: vrije training + kwalificatie
- vr. 20 maart: warm up + Race  (6 uur)
-za. 21 maart: Race 2 (6uur) + podium

“Sinds we dit bekend hebben gemaakt zijn er reeds 16 teams ingeschreven (31 jan)”, gaat Collard verder
“Een pak geïnteresseerden en ook enkele organisatoren zijn nu overtuigd om in de toekomst met ons samen te werken. De inschrijvingen zijn nog open, maar als je met je eigen wagen wilt deelnemen moet je wel snel zijn, de boot vertrekt op 18 februari in Antwerpen. De wagens zijn 10 dagen na de race terug thuis. Piloten zonder wagen kunnen altijd een plaatsje vinden op onze lijst van openstaande zitjes bij diverse teams”.

Alle inlichtingen over het circuit vind je op www.circuitdedakar.com of telefonisch bij:
Jean-André Collard: +32 476 85 91 44   Info Français-Anglais:
Johan Moons: +32 476 27 24 99   Info Nederlands-Engels-Duits-Frans

Nuttige info:
-inschrijvingskosten: 2.000 €/ wagen
-verblijf + vlucht heen en terug (1week): 1.300 €/persoon
-transport wagen: container 40 voet: 7.000€
                           (2 tot 4 wagens per container)

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5eca21
Onthoud mijn gegevens!