Int. autosport nieuws: 'BRAVO als gast tijdens spectaculaire Spa Summer Classic 'Roadbook Organisation van Alain Defalle en Vincent Collard, beter gekend als de stuwende kracht achter de Spa Six Hours, organiseert dit jaar voor de eerste maal de Spa Summer Classic. Een primeur en een niet te missen race-weekend voor de liefhebbers van de mooiste en snelste Historische racewagens die Europa rijk is. De ingang tot het circuit en de paddock is gratis, waardoor de organisatie hoopt dat tal van autosportliefhebbers afzakken richting Ardennen.

Alain Defalle: “Met de Spa Six Hours, eind september, zijn we reeds aan de 15de editie toe. Maar de vraag van buitenlandse kampioenschappen overstijgt het aanbod. Daarom organiseren we naast de Spa Six Hours vanaf 2008 ook de Spa Summer Classic. We verwachten een 500-tal historische juweeltjes waarvan het merendeel een grote historische waarde heeft. Niet minder dan 9 kampioenschappen komen aan bod, verdeeld over 13 races op zaterdag en zondag. En ze zijn er allemaal. Van Tourisme over GT, Sportscar, Proto tot F2 en F1. En dit zijn geen demo’s. In ieder kampioenschap wordt zéér hard gefietst voor de overwinning. Een organisatie met 500 wagens aan de start geeft ook zijn economische weerslag in de regio voor de horeca. Ook voor hen zijn dit naast de F1, de 24 Hours of Spa, De 1000 km., enz hoogdagen. Vorig jaar hadden we tijdens de Spa Six Hours een 1000-tal piloten aan de start en 500 wagens. Nu nog hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en het kan niet meer stuk. Het grote aantal inschrijvingen geeft ons ook de mogelijkheid om de toeschouwers een gratis ingang te verschaffen. We zijn ook zéér verheugd dat we kunnen samenwerken met BRAVO dat in België het enige kampioenschap is voor historische wagens”.

Méér info, timing en foto’s inzake de Spa Summer Classic en de Spa Six Hours op www.roadbook.be

Met de Spa Summer Classic is BRAVO aan zijn vierde wedstrijd toe. Na éénmaal Spa Francorchamps en tweemaal Circuit Zolder mag BRAVO terug zijn tenten opslaan op de Ardeense omloop. De BRAVO VAS Historic Omloop zal zijn wedstrijd verrijden op zaterdag om 11 uur in de voormiddag. De trainingen zijn voorzien op vrijdagmiddag.
Een dikke 40 wagens worden verwacht op deze unieke afspraak.

Na de laatste wedstrijd vorig weekend tijdens de 45th Anniversary Circuit Zolder zijn de kaarten nauwelijks herschud. In Klasse 1 (Historics) blijven de Lotussen de plak zwaaien. Gentenaar Guy François staat ongeslagen aan de leiding, maar mag terug zware oppositie verwachten van merkgenoten Govaerts en Lebeau die duidelijk minimum even snel zijn. Een dosis geluk hoort er trouwens bij en dat kan zeker door Serge Lebeau worden beaamd. Wegens problemen aan de versnellingbak moest Lebeau vertrekken vanuit de allerlaatste positie. Hij kliefde door het peloton en kon nog oprukken naar derde plaats in Klasse 1. Ook Govaerts is na zijn afwezigheid tijdens het Zolder Star Festival bezig aan een mooie inhaalbeweging. De TVR 3000 M van Jos Wymeersch staat voorlopig op een derde plaats tussen de Lotussen Elan.
In Klasse 2 (Classics) zal Jan Van Elderen uiteraard trachten om de kloof verder te dichten met de Camaro Van Jan Schippers en de Ford Escort MK1 van spektakelman Freddy Van Sprundel die samen de leiding delen. De Porsche RS van Van Elderen is momenteel outstanding, maar de Belgische Nederlander verloor een pak punten tijdens de openingsmanche van het seizoen in Francorchamps. Véél zal uiteraard veranderen tijdens de tweede helft van het seizoen. De deelnemers mogen immers twee schrapresultaten in rekening brengen. En daar zal Van Elderen uiteraard gretig gebruik van maken. In Klasse 3 (Youngtimers) tenslotte kwam Luc Moortgat met een beetje geluk aan de leiding nadat ook hij in Francorchamps naast de overwinning pakte. Ondanks twee uitstapjes in de Zolderse zandbak komt de Realrijder aan de leiding omdat zijn huidige grootste concurrenten voor het kampioenschap, Mathay en D’Hooghe hun kat stuurden richting Circuit Zolder. Maar ook zij hebben uiteraard via de schrapresultaten nog enkele troeven achter de hand.

Of er Belgische rijders aan de start komen in één van de andere wedstrijden van de Spa Summer Classic is momenteel nog niet geweten. Maar tijdens de vorige editie van de Spa Six Hours zagen we wel ondermeer Luc Geebelen en Jan Van Elderen aan het werk.  

Méér info: www.bravo-racing.be

Bron: Peter De Sonville (www.dsp-vof.be)

   

  

  

    


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
379b84
Onthoud mijn gegevens!