Int. autosport nieuws: 'Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck 2008 - Schitterende start van Haane/Van Hool met Lamborghini Gallardo van JD Competition'Henk Haane en Mikke Van Hool deelden tijdens de openingsmanche van het Belgian GT Championship de BINGOAL-Lamborghini Gallardo, één van de drie identieke exemplaren die JD Competition dit seizoen in de strijd gooit. Normaliter deelt Henk Haane het zitje met Patrick Ceusters. Maar de onfortuinlijke Antwerpenaar werd twee weken geleden het slachtoffer van een werkongeval en moet voorlopig noodgedwongen forfait geven.
Henk kon Mikke Van Hool overtuigen om de helm terug van de haak te halen en deze te ontstoffen. “Men heeft wat moeten pushen om me te overtuigen, maar achteraf bekeken heb ik er geen spijt van. Ik was er helemaal niet klaar voor. Het was zeven jaar geleden dat ik nog sporadisch in de Belcar enkele wedstrijden reed. En mijn carrière in de F3000 sloot ik af in 1995. Je moet weten dat we afgelopen weekend op twee fronten actief waren. Enerzijds in het Belgian GT-gebeuren en anderzijds in China voor de A1GP. Het waren hectische weken en voor Zolder hadden we dan ook steun van Reiter Engineering. Of er een vervolg komt is nog niet zeker. Ik hoop in ieder geval dat Patrick Ceusters zéér snel hersteld. Maar indien Patrick de volgende wedstrijd in Dijon aan zich moet laten voorbijgaan zal ik positief reageren op de uitnodiging. Ik vond vrij snel het goede ritme en heb me goed geamuseerd. We maakten wel een slechte pistop waardoor we een 30-tal seconden verloren door een wielmoer die moeilijk loskwam. Ook het extra gewicht van 60 kg. die we moesten bijleggen heeft ons parten gespeeld. Op pure snelheid beschikken we niet over de snelste wagen. We moeten het meer hebben van de remkracht van de Gallardo.”

Met tweemaal een tweede plaats achter de Mosler van Kumpen/Longin gaat JD Competition, meer bepaald met de nummer 10 van Haane/Ceusters/Van Hool, als tweede in de tussenstand richting Dijon.

Henk Haane: “Ik ben héél tevreden met de prestaties van afgelopen weekend. De ontlading was enorm. Ik had dit uiteraard graag gedeeld met Patrick Ceusters, maar je kan de klok nu eenmaal niet terug draaien. Ik was zéér opgetogen dat Mikke toch uiteindelijk toegaf om Patrick te vervangen. Het heeft me wel wat moeite gekost om hem te overtuigen. Ik heb een fantastisch weekend beleefd. De wisselende weers-omstandigheden en de korte sprintwedstrijden zijn echt mijn ding. Ook het team heeft fantastisch werk geleverd. Ongelooflijk hoe professioneel die te werk gaan. Deze punten pakken ze ons niet meer af en hopelijk kunnen we ons blijven manifesteren in de kop van het gebeuren”.

Patrick Ceusters: “Het is uiteraard spijtig dat ik de wedstrijd moest volgen vanuit de box. Maar ik ben tegelijk ook zéér tevreden met het behaalde resultaat van Henk en Mikke. Ik was duidelijk ontroerd na de wedstrijd. De komende race in Dijon zal ik zeker nog moeten volgen vanop de kantlijn. Ik hoop dan ook dat Mikke en Henk terug kunnen samen rijden en een vervolg breien aan het succes. Het is afwachten hoe mijn pols zal evolueren, maar normaliter zal ik terug fit zijn voor de derde afspraak van het seizoen. Ik wil dan ook zo vlug mogelijk een pak trainingskilometers afmalen. Door mijn ongeval heb ik tegenover de andere piloten toch een niet te onderschatten achterstand opgelopen”.

Foto's: Foto Media Service


  

  
 
   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
de9c8f
Onthoud mijn gegevens!