Int. autosport nieuws: '45th Anniversary Races - 31 mei en 1 juni 2008 Circuit Zolder (B)'


Geen Champ Car, maar wél Formule 1 op Circuit Zolder!
Gratis toegang voor alle 45-jarigen!

Op 19 juni 2008 is Circuit Zolder officieel 45 jaar!
45 mag dan al geen ‘volwaardig’ jubileumjaar zijn, het is toch een verjaardag waar Circuit Zolder een beetje trots op is. Het werd ons de laatste jaren immers niet gemakkelijk gemaakt (door de perikelen rond onze uitbatingsvergunning, bv.) en als je dan toch al die moeilijke watertjes hebt doorzwommen, dan is een klein feestje wel op zijn plaats. Het mag een wonder heten, bij wijze van spreken, dat Circuit Zolder nog bestaat! We vieren onze verjaardag niet op 19 juni, maar nu dit weekend tijdens de 45th Anniversary Races op 31 mei en 1 juni.

Het is een bijzonder gevarieerd programma dat we aanbieden dit weekend. Top of the Bill zijn natuurlijk twee races van één uur voor het Belgian GT Championship, ‘formerly known as’ Belcar. Zoals bij de Belgian Race Kick Off van enkele weken geleden, wordt hier weer vuurwerk verwacht tussen de Moslers, de Vipers, de Porsches en heerlijke Lamborghini’s.
Maar is véél meer. Enerzijds zijn er de jonge wolven van de Formula BMW Europe, één van de aanloopseries waarin het jonge volkje de racestiel leert en waarin ze hopen opgemerkt te worden door pers, sponsors en managers, om uiteindelijk naar het ultieme doel te streven.. Formule 1. Ondermeer Ralf Schumacher en Nico Rosberg komen uit deze stal.

Van een heel ander slag zijn de andere disciplines. De deelnemers aan de Euro Boss Series hebben en hoeven niks meer te bewijzen. Het zijn meestal gentlemen die zich de luxe van een mooie oude Formule 1-wagen of een F2, een F5000, een IndyCar, of een World Series kunnen permitteren om ermee op een meestal kameraadschappelijke manier doorheen Europa te reizen. Maar dat belet niet dat er écht wel geracet wordt en dat liefhebbers hiertussen enkele wagens herkennen die in hun gloriedagen door kampioenen werden bestuurd.
Weer iets helemaal anders zijn de wagens die aan deze manche van het Bravo Historic Championship meedoen: een 30-tal oldtimers - auto’s en piloten - die door middel van een vijftal sprintraces hun grote liefde voor de autosport en hun juweeltjes levend houden. Kortom: een heel mooi programma dat iedereen moet kunnen bekoren. En de ideale mix van wat je vandaag op Circuit Zolder ziet racen, meet een vleugje nostalgie.

Even in herinnering brengen dat kinderen tot de leeftijd van 14 jaar gratis toegang hebben, maar als verjaardagsgeschenk bieden wij gratis toegang aan al wie in 1963 is geboren. Sommige automodellen zoals de Porsche 911 en de Ford Mustang … zijn trouwens ook al aan hun 45ste verjaardag toe. En ook zij mogen meevieren: een goeie 60 wagens zullen zondag de show stelen in een statische show en tijdens een parade op het circuit.

Voor de gelegenheid stellen we tevens onze museumwerking voor dit weekend. Een tiental mensen is sinds enkele jaren een uitgebreid archief aan het uitbouwen, dat uiteindelijk moet resulteren in een heus museum. Het gaat over alle mogelijke attributen, uitslagen, foto’s, video’s, films van de voorbije 45 jaar. Wie écht in de geschiedenis wil grasduinen, kan best dit weekend even binnenwippen in het Terlaemenhof, gelegen net voorbij de hoofdingang.

Praktisch

Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni.
Inkom: € 5,00 op zaterdag en € 10,00 op zondag.
Voorverkoop: € 7,50 via www.circuit-zolder.be
Kinderen geboren op of na 1 januari 1994 hebben gratis toegang.
Iedereen geboren in 1963 krijgt gratis toegang, op vertoon van de identiteitskaart.  

  
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
132c28
Onthoud mijn gegevens!