IFM nieuws: 'KELVIN SNOEKS SLUIT SEIZOEN STERK AF OP IMOLA'IMOLA, 20 SEPTEMBER 2009 – Kelvin Snoeks heeft zijn debuutseizoen in de International Formula Master Series (IFM) op Italiaanse bodem sterk afgesloten. Tijdens de achtste en laatste ronde van het kampioenschap reed de AR Motorsport coureur op het circuit van Imola op zondag een ijzersterke race welke beloond werd met een negende plaats. Een goede start en diverse opmerkelijke inhaalacties deden zijn misfortuin van de dag ervoor vergeten, toen Snoeks in de openingsfase al van de baan getikt werd door een tegenstander. Na een jaar van voornamelijk zaaien wil Snoeks volgend jaar een vervolg geven aan IFM carrière en met de opgedane kennis en ervaring dan oogsten!

VRIJE TRAININGEN EN KWALIFICATIE
Onder tropische weersomstandigheden benutte Snoeks op vrijdag de twee, slechts half uur durende, vrije trainingen ten volste om zijn wagen en zichzelf klaar te stomen voor de kwalificatie op zaterdag. Met een nieuw setje banden onder zijn witgroene bolide gemonteerd, noteerde Snoeks in de tweede sessie een veelbelovende elfde tijd. In de voor de startopstelling beslissende tijdtraining op zaterdagochtend moest Snoeks genoegen nemen met de twaalfde startplaats nadat hij te lang achter de voor hem rijdende Josef Kral was blijven hangen in de hoop een slipstream op te vangen.

KELVIN SNOEKS: “Tja, gegokt en verloren zeg maar. In de tweede vrije training op vrijdagmiddag zat het hele startveld enorm dicht op elkaar en kon ik goed meekomen met de jongens die normaliter de eerste drie startrijen bezetten. In de kwalificatie probeerde ik in de slipstream van Josef Kral een snelle tijd neer te zetten, maar hij nam onverwachts alle tijd om zijn banden op te warmen. Hierdoor zat ik niet alleen vast achter hem, maar verloor ik ook mijn momentum. Toen hij er echt voor ging zitten, waren mijn banden eigenlijk al over hun piek heen. Positief punt is dat we in ieder geval de snelheid hebben om druk te zetten. Ik hoop dan ook vanaf de twaalfde startplaats een paar posities goed te kunnen maken!”

RACE 01 + 02
In de openingsmanche op zaterdagmiddag zet Snoeks direct zijn woorden kracht bij door bij de start al twee opponenten te verschalken. Gezeteld in de tiende positie gloort er nog meer winst aan de horizon, maar wordt Snoeks al in de tweede ronde slachtoffer van een onbesuisde actie van een rijder achter hem. Aan het einde van het rechte stuk boort Tiago Petiz zijn wagen in de achterkant van Snoeks’ bolide, waarna de Noord-Hollander in de grindbak zijn Waterloo vindt.In de zestiende en laatste race van het seizoen is Snoeks dan ook gebrand op sportieve revanche. Vanaf de dertiende en laatste startplek rijdt Snoeks een weergaloze eerste ronde die hem na de eerste doorkomst over start/finish al op de achtste plaats brengt. In het vervolg van de 16 ronden tellende race op het circuit waar de legendarische Ayrton Senna het leven liet vecht Snoeks een enerverend duel uit met de Frankie Provenzano. Hoewel de Italiaan uiteindelijk aan het langste eind trekt, is Snoeks erg in zijn nopjes met de zwaarbevochten maar welverdiende negende plaats.

KELVIN SNOEKS: “Ik ben blij dat ik mijn debuutseizoen met een goede race en dito resultaat heb afgesloten. In de openingsronden van de race op zondag kon ik echt aanvallen en heb ik zelfs twee rijders buitenom ingehaald in de ‘Tosa’ hairpin. Hoewel we het seizoen vandaag pas afsluiten, kijk ik al uit naar de komende maanden. Ik plan deze winter zowel op de circuits als in de simulator veel te testen om zo in 2010 goed beslagen ten ijs aan de start te verschijnen van mijn tweede seizoen in de International Formula Master. Inderdaad, dit jaar zaaien om volgend jaar te oogsten!”

UITSLAG RACE 01 INTERNATIONAL FORMULA MASTER – IMOLA, 19 SEPTEMBER 2009
01. Fabio Leimer (SUI), Jenzer Motorsport, 21 ronden, 35:19.244
02. Sergey Afanasiev (RUS), JD Motorsport, + 16.489s
03. Vladimir Arabadzhiev (BUL), JD Motorsport, + 22.299s
DNF. Kelvin Snoeks (NED), AR Motorsport, + 19 ronden

UITSLAG RACE 02 INTERNATIONAL FORMULA MASTER – IMOLA, 20 SEPTEMBER 2009
01. Alexander Rossi (USA), ISR, 16 ronden, 27:08.579
02. Josef Kral (CZE), JD Motorsport, + 1.698s
03. Sergey Afanasiev (RUS), JD Motorsport, + 2.122s
09. Kelvin Snoeks (NED), AR Motorsport, + 20.250s


Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Kelvin Snoeks          


     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0884c7
Onthoud mijn gegevens!