GT4 nieuws: 'G&A Racing bouwt BMW M3 GT4'
Het Belgische G&A Racing verkreeg de officiële licentie van SRO om de BMW E92 V8 Coupé GT4 te bouwen voor de GT4 European Cup. Eerder al had de BMW dealer en stuwende kracht achter G&A Racing, Guino Kenis in 2007 reeds van SRO groen licht gekregen voor de bouw van de BMW Z4 Coupé GT4. G&A Racing stond trouwens mee aan de wieg van de GT4 European Cup Naast de zéér potente BMW Z4 Coupé die vorig seizoen verschillende overwinningen boekte en door enkele sportieve tegenslagen net naast de titel pakte, wordt nu een tweede BMW in stelling gebracht. Als preparateur en adviesgever kan Guino Kenis trouwens rekenen op zijn jarenlange ervaring en de kennis van zijn producten.

“Het is dankzij de goede resultaten van de BMW Z4 Coupé dat we nu door SRO beloond worden en de exclusiviteit krijgen voor de opbouw van de BMW E92 M3 V8 Coupé”, doet Guino Kenis zijn verhaal.
“Let wel, dit niet wilt zeggen dat de BMW Z4 Coupé uitgerangeerd is. De ‘balance of performance’ zorgt er immers voor dat de onderlinge waardeverhoudinging van alle wagens zo dicht mogelijk wordt benaderd. De nieuwe BMW M3 Coupé is een publicitair interessante wagen en zal kunnen meestrijden voor de overwinning. Maar ook de BMW Z4 Coupé zal terug vooraan te vinden zijn in 2009. De eerste testen zijn voorzien begin januari en in maart zal op het Franse Circuit Paul Ricard de vergelijkende tests worden gedaan door de testpiloot van SRO. Net als met de BMW Z4 Coupé zal ook de BMW M3 Coupé een titelkandidaat worden”.

Hierbij zal G&A Racing kunnen rekenen op de logistieke medewerking van BMW Motorsport dat over de schouder zal meekijken naar de afwikkeling van het GT4-gebeuren.

Het is de bedoeling van G&A Racing om een viertal wagens in eigen beheer te nemen voor verhuring en de rest van de opgebouwde wagens gaan richting verkoop. Uiteraard kunnen ook de verkochte wagens tussen de wedstrijden door in de ateliers van G&A Racing worden onderhouden. Daarenboven beschikt de Belgische tuner over structuur om de klantenversies af te leveren ter plaatse tijdens het raceweekend. G&A Racing zal uiteraard ook steeds met de nodige mecano’s en onderdelen aanwezig zijn op elk GT4-evenement.

Naast de GT4 European Cup zal G&A Racing ook met een BMW 120i de Europese rallycrosstitel verdedigen met Michaël De Keersmaecker.

Bron: Peter De Sonville, www.GnA-Racing     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
df96c6
Onthoud mijn gegevens!