GT4 nieuws: 'Eric De Doncker is klaar om zijn Europese titel te verdedigen met de Ford Mustang FR500GT4 Insulco Motorsport 98 !'Vandaag donderdag heeft Eric De Doncker op de omloop van Zolder zijn sportieve seizoen 2008 ingezet. Net zoals het afgelopen jaar doet hij het aan het stuur van zijn Ford Mustang FR500 GT4, waarmee de rijder van Insulco Motorsport 98 zijn titel in de GT4 European Cup zal verdedigen. Deze internationale competitie, waarvan de SRO Group de promotie en organisatie verzorgt, is zonder meer in volle bloei.“Na mijn bekroning van het afgelopen jaar, wil ik inderdaad mijn titel verdedigen”, legt Eric uit. “De wagen is wel nieuw, vandaar dat we er bewust voor kozen om vandaag al een shakedown op Zolder te houden. Het gaat natuurlijk om hetzelfde type Mustang als in 2007, een wagen die van de Grand-Am Mustang in de States afgeleid is. Gezien het sportieve succes van het afgelopen jaar hadden wij weinig andere opties dan sowieso met hetzelfde wapen er terug tegen aan te gaan. Het objectief van ons team Motorsport 98 is duidelijk, met name een tweede Europese titel, waarmee ik mijn trouwe sponsor Thermosulit by Insulco op het einde van het seizoen dan kan bedanken.”


Eens te meer doet Eric De Doncker een beroep op zijn eigen structuur, met name het team Insulco Motorsport 98. Never change a winning team, is dan ook het alom bekende gezegde...
“Het team rond Robert Davier kent natuurlijk de wagen en dan is het ook normaal dat je het geweer niet van schouder verwisselt, temeer dat de concurrentie tijdens de winterperiode niet stil gezeten heeft. De deelnemerslijst raakt goed gevuld en ik vrees in deze GT4 European Cup vooral de Aston Martin Vantage N24 en de BMW Z4 Coupé van Guino Kenis. Niemand is bij de pakken blijven zitten en bij de seizoensopener in Silverstone zal je zonder een stevige combinatie van snelheid en betrouwbaarheid zeker niet vooraan eindigen.”


 
Het weer was vandaag in Zolder niet echt een meevaller. Eric De Doncker koos er dan ook voor om niet voluit te gaan, maar met een voldoende aantal kilometers er zich van te verzekeren dat zijn Mustang FR500 GT4 in goede doen is. Hij stelde tot zijn grote tevredenheid ook vast dat de Amerikaanse GT nog steeds immens populair is. Insulco Motorsport 98 trekt nu richting het circuit van Nogaro tegen de Franse Pyreneeën, waar de ‘Balance of Power’-testen van de FIA GT3 en SRO GT4 zullen plaatsvinden. Na deze belangrijke afspraak, weten we zonder twijfel al meer over de onderlinge verhoudingen. 


Foto uit 2007

Parallel aan zijn GT4-programma, neemt Eric De Doncker ook aan het FIA GT3 Championship deel. Hij doet dat, samen met de Canadees Scott Maxwell, aan het stuur van een andere Ford, met name de Ford Mustang FR500 GT3.
Eric De Doncker : “Ik rijd inderdaad met Scott bij de Zwitserse formatie Matech Racing, die Ford in de Europese competities officieel vertegenwoordigt. Bij testen eerder deze maand in Monza konden we al vaststellen dat onze wagen, in vergelijking met 2007, er sterk op vooruit gegaan is. Wij hebben maar liefst 2,5 seconden van onze oude tijden afgedaan en dan lijkt een top-10 me bij het seizoensbegin niet te ambitieus.”


Foto uit 2007

U had het al begrepen, 2008 wordt een druk sportief jaar voor Eric De Doncker. Zijn drive om met de indrukwekkende Ford Mustang te racen, is intact en nog steeds een plezier voor de liefhebbers! See you in Silverstone...   

Bron: Vincent Franssen, Press Officer Insulco Motorsport 98
Foto's: Jacques Letihon, www.letihon.be
 

  

  
  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e1de8c
Onthoud mijn gegevens!