GT nieuws: 'Loon naar werken voor leider Japans F3 kampioenschap Carlo van Dam in TOMís Lexus SC430'Gotemba - Carlo van Dam heeft vorige week op het circuit van Motegi getest met de Lexus SC430 van het Petronas Toyota Team TOM’s, dat uitkomt in de snelste (GT500) klasse van het prestigieuze Japanse Super GT kampioenschap. Carlo is direct na de test aangewezen als reservecoureur van het team voor de Suzuka 1000 KM, de belangrijkste Super GT-race van het jaar.

“Naar aanleiding van mijn prestaties in de Formule 3, werd ik uitgenodigd om de Lexus SC430 te testen met het oog op de  Suzuka 1000 KM”, vertelt Carlo. “Super GT is hét kampioenschap van Japan, met deelname van de drie grote Japanse autofabrikanten. De 1000 KM van Suzuka is de belangrijkste race van het jaar en gezien de lengte van die race is het gebruikelijk dat een team een derde coureur als reserve inzet.

Ik moet straks op Suzuka meedoen aan de vrije training en de kwalificatie, zodat ik kan inspringen als dat nodig is. De test op Motegi ging goed. Het was de bedoeling dat ik op beide  dagen aan het einde van elke sessie twintig minuten zou rijden. Door een motorprobleem en een rode vlag heb ik uiteindelijk niet veel ronden gereden, maar desondanks zat ik op gebruikte banden en met volle tanks meteen binnen een seconde van de snelste tijd van vaste coureur Andre Lotterer, die met zachte banden en weinig benzine had gereden.

Het team was dan ook tevreden en ik vond het een geweldige ervaring. Dit zijn serieuze auto’s met veel vermogen: de GT500’s zijn sneller dan een DTM-auto en op Suzuka ben je per ronde een paar seconden sneller dan een Formule 3. Super GT is hier razend populair, zelfs tijdens deze test waren er heel veel toeschouwers! Al met al een leuke en leerzame dag en het is uiteraard mooi dat het team op deze manier
mijn prestaties in de Formule 3 beloont.” De vorig jaar door Toyota Team TOM’s gewonnen Suzuka 1000 KM wordt op 24 augustus as. verreden.


Online links
www.carlovandam.nl
www.toyota-team-toms.com
www.j-formula3.com
www.carlovandam.nl

Bron: Media Carlo van Dam

  

  

  
    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
36c800
Onthoud mijn gegevens!