GT nieuws: 'Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck 2008 - 45th Anniversary Circuit Zolder'Lagrange & Nelissen Grade opnieuw op hoogste ereschavot

Het derde weekend van het Belgian GT Championship werd opnieuw een zegetocht in Division 3 voor het Firstduo Lagrange/Nelissen Grade. Na driemaal op rij in de rol van Poulidor, haalde het Porsche-duo nu zijn tweede opeenvolgende zege binnen. Meteen slaan ze een kloof van 18 punten op hun naaste belagers. Er was nochtans een vrij zware oppositie op de been in Division 3. Vooral de Engelse BMW GT3 V8 van Keen/Coleman, de Speedlover-Porsche 997 Supercup en de Mc Donald’s-Porsche biturbo zouden voor het nodige weerwerk zorgen.

Voor het eerst dit seizoen werd een wedstrijd verreden over 120 minuten met twee verplichte pitstops. Een kolfje naar de hand van meester tacticus Jo Jamers.

Door het feit dat de startmotor op First-Porsche dienst weigerde voor de formatieronde moest Pascal Nelissen Grade starten vanuit de pitlane. Maar Pascal reed een puike eerste stint. Vertrokken vanuit allerlaatste positie en vijfde in Division 3 gaf hij na ongeveer 40 minuten wedstrijd de wagen door aan Lagrange, die op zijn beurt de Porsche naar de leiderspositie loodste in Division 3 en een 8ste plaats algemeen alvorens opnieuw het stuur door te geven aan Pascal. Vooral het duel met de BMW V8 was een mooie strijd.
Lagrange: “Ik heb gereden voor wat ik waard ben, maar ik beging een zware fout. Ik had mijn drinkbus vergeten en het was bloedheet in de wagen. Dit resulteerde in het feit dat ik na een 40-tal minuten mijn concentratie verloor en mijn chrono’s minder snel werden. Daardoor kwam de BMW V8 nog gevaarlijk in de buurt. Na een tweede snelle pitstop, met dank aan de crew van Jo Jamers, konden we onze leiderspositie handhaven en kon Pascal het werk afmaken met opnieuw een mooie stint”.Zodoende mochten Niels en Pascal terug richting podium en stonden opnieuw op het hoogste ereschavot.
Zowel het pilotenduo als First Motorsport leverden afgelopen weekend terug een mooie prestatie af. De Porsche van Jo Jamers gaf dit seizoen nog geen krimp en dat laat terug het beste vermoeden voor de komende 24 Hours of Zolder. Laten we vooral niet vergeten dat deze wagen vorig seizoen 16 van de 24 uur aan de leiding toefde en pas in het slot van de wedstrijd de handdoek moest gooien met een defecte versnellingsbak.

Maar eerst moet het duo Lagrange/Nelissen Grade nog richting Francorchamps voor de vierde afspraak van het seizoen in het Belgian GT Championship. Daar moeten ze hun leiderspositie verdedigen in twee sprints over telkens één uur. De voorsprong is zéér bevredigend, maar ze mogen nog niet op hun lauweren gaan rusten. Tijdens de 24 Hours of Zolder zijn er immers terug dubbele punten te verdienen.
    
Meer info: info@nielslagrange.be


Bron: Peter De Sonville (dsp.vof) / Foto's: Foto Media Service    


  
    
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1a0972
Onthoud mijn gegevens!