GS Motorsport: „Autosport seizoen 2007 met twee Dodge Vipers“ Op werkbezoek bij ORECA – te Signes/Toulon, 20 November 2006GS Motorsport bij ORECA – Dodge Viper Aken (20. November 2006) GS Motorsport: De eerste twee Oreca Dodge Vipers GT3 in de opbouw. Kenneth Heyer (Wegberg) ondertekent een tweejarig contract. Afgelopen maandag reisde GS Motorsport met Team eigenaar Georg Severich, team manager Wolfgang Koepp en piloot Kenneth Heyer naar Oreca in Signes/Zuid Frankrijk. GA wou zich informeren naar de stand van zaken rondom de bouw van de nieuwe Oreca Dodge Viper GT3.

Georg Severich was verrast wat er te zien was: “ De nieuwst technieken in de opbouw van racewagens werd met de jarenlange ervaring van Oreca in de nieuwe 520 pk krachtige Dodge Viper GT3 geintregreerd. De solide en veilige opbouw staat garant voor succesvolle deelnames aan races“, verzekerde Georg Severich . GS Motorsport pland voor 2007 te starten met Oreca Dodge Viper GT3 en een of twee Porsches 996 GT3. Bij GS Motorsport liggen de aanvragen voor deelname aan enkele wedstrijden in het LMS (Le Mans Serie) kampioenschap, welke met een Porsche 997 RSR of een PANOZ gereden zouden kunnen worden! „het doel van GS Motorsport is om in 2008 deel te nemen aan het de bekendste endurance race, de 24 uren van Le Mans“, vertelt Georg Severich, die met zijn team in 2007 ook weer zal deelnemen aan het BELCAR kampioenschap „Een grote uitdaging staat in 2007 voor ons op het programma, want we willen net zo succesvol zijn als in 2006, en ons doel de 24 uren van Le Mans en LMS zal grote inspanningen vragen van heel het GS Motorsportteam“, vult team manager Wolfgang Koepp aan.„we zullen zeker niet op onze lauweren 2006 (8 winst, 9 tweede plaatsen en 8 derde plaatsen) kunnen rusten“. Bij GS Motorsport staat ook weer de ontwikkeling van nieuw talent op de voorgrond. Van Arvid Steinberg (Stolberg) en Mario Josten (Hückelhoven) wist Georg Severich succesvolle piloten te maken. Met Kenneth Heyer (Wegberg) wil Georg Severich in de komende twee jaar een nieuwe top piloot opleiden. Kenneth Heyer reed al in 2006 drie wedstrijden voor GS Motorsport en kon met de GS piloten Michel de Coster en Philippe Broodcooren de 10 uren van Zolder, 14 dagen geleden, als winnaar van het algemeen klassement afsluiten .

Kenneth Heyer is de zoon van de meest succesvolle Duitse piloot na Michael Schumacher en Hans Joachim Stuck, Hans Heyer. Vader Hans reed in 30 jaar autosport 999 races, werd in 1974 Europees kampioen bij de toerwagens, won driemaal de “Deutsche Rennsportmeisterschaft” (thans DTM). In de sportwagens was hij met Lancia en Porsche succesvol en starte in 1977 in de ATS F1. Zelfs de Paris Dakar reed hij noch in de nadagen van zijn carrière. Voordat Heyer besloot de autosport in te gaan, was hij een succesvolle voetballer: 1987-1998 speelde hij in de jeugd van diverse pof voetbalclubs: Borussia Mönchengladbach, 1.FC Köln, Fortuna Düsseldorf en MSV Duisburg. Nu wil de zoon in de voetstappen van zijn vader treden.De eerste successen werden geboekt in de SEAT Cup en nam toen contact op met het GS team en Georg Severich. „Mijn vader en ik hebben GS in 2005 en 2006 gevolgd en het beviel ons hoe Georg Severich o.a. het talent Mario Josten onder zijn hoede nam en hem ontwikkelde tot een succesvolle piloot“! Kenneth Heyer ondertekende bij GS Motorsport een twee jarig contract.

Meer info op: www.gs-motorsport.com 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
73111a
Onthoud mijn gegevens!