Formule Renault 2.0 nieuws: 'WEL DE SNELHEID NIET HET GELUK VOOR HENKI WALDSCHMIDT OP MISANO'MISANO, 25 JULI 2007 – Henki Waldschmidt begon afgelopen weekend voortvarend aan de races van het Italiaans Formule Renault 2.0 kampioenschap op Misano (Italië), maar twee touché in de beginfase van beide manches gooide echter roet in het eten. 

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Na de races om het Italiaans kampioenschap op Spa-Francorchamps (België) en Valencia (Spanje), vormde de baan in Misano (Circuito Internationale Santamonica) dat gelegen is bij de badplaats Rimini aan de Adriatische Zee, het decor voor de volgende twee races in het kampioenschap. Op vrijdag stond een vrije training op het programma.

Henki kwam meteen goed uit de startblokken en wist een vijfde tijd uit het vuur te slepen. Met een tijd van 1:35.133 moest hij slechts 00.192 toegeven op de snelste tijd van Roberto Merhi. In de kwalificatiesessie had iedereen twee sets nieuwe banden ter beschikking. Waldschmidt zette met zijn eerste set een tijdelijke derde plaats op de chrono’s en probeerde met de tweede set zijn tijd verder aan te scherpen. Hij werd in het tweede gedeelte van deze belangrijke tijdtraining echter rondelang door het verkeer op de 4,180 meter baan opgehouden, waardoor hij terugzakte in het klassement. De Hagenaar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijftiende en dertiende plaats op de grid.

RACE 01 + 02:
Op zaterdagmiddag vond de eerste race onder zeer warme omstandigheden plaats. Hij kwam goed weg en wist direct enkele posities op te schuiven naar voren. Wanneer hij in de derde ronde Brendon Hartley wilde passeren voor de twaalfde plaats ging het mis. Het tweetal raakte elkaar waarna beide rijders spinden. De wagen van Waldschmidt stond stil op de baan waarbij een andere Italiaanse deelnemer hem raakte. Waldschmidt moest door de opgelopen schade de strijd staken. Ook in de tweede race op zondag kwam de jonge rijder uit het Toyota Young Drivers Program strak uit de startblokken en wist snel op te klimmen naar de tiende plek. In de vierde ronde werd hij echter van achteren geraakt, waarbij hij voortijdig zijn bolide aan de kant moest zetten.

HENKI WALDSCHMIDT: “Dit is flink balen. De snelheid was dit weekend absoluut aanwezig, maar doordat ik rondelang in de kwalificaties werd opgehouden, zakte ik terug naar de vijftiende en dertiende plek. Ik begon voortvarend aan de races, maar werd tot tweemaal toe geraakt. In de eerste race ging Hartley en ik samen van de baan waarna ik vol door een andere rijder in de zijkant werd geraakt, in de tweede race moest ik opnieuw opgeven door een crash van achteren. Jammer van deze touchés want hierdoor verlies ik veel punten om het kampioenschap. Ik heb nu een maand vakantie en zal de batterij weer opladen voor de tweede helft van het seizoen. Ik probeer de draad van het begin van het jaar op te pakken, toen ik veel successen behaalde. Wanneer ik me goed weet te kwalificeren en niet zoveel pech zal hebben, dan komt het resultaat weer vanzelf!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Henki Waldschmidt
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
df228b
Onthoud mijn gegevens!