Formule Renault 2.0 nieuws: 'Tegenvaller voor Stef Dusseldorp'Hockenheim, 12 september - Afgelopen vrijdag is Stef Dusseldorp op het circuit van Hockenheim betrokken geraakt bij een ernstige crash met zijn Formule Renault 2.0 wagen.

Hierbij liep hij medische klachten op. Na onderzoek in het ziekenhuis van Ludwigshafen bleek dat Dusseldorp rekening moet houden met een langere herstelperiode. Dit betekent een vervroegd seizoenseinde voor de jonge ambitieuze Formule Renault coureur

De training op Hockenheim tijdens algemene testdagen was een voorbereiding van het team van Frits van Amersfoort op de laatste race van dit seizoen. Na reeds snelle tijden gedraaid te hebben, kon Stef in de laatste bocht voor het rechte stuk een spinnende toerwagen niet meer ontwijken. Een frontale impact was het gevolg. Hoewel de monococque van zijn Formule Renault intact bleef, zijn twee lage rugwervels bij de succesvolle eerstejaars coureur geraakt.

Aanvankelijk merkte de rijder uit Lichtenvoorde niets. Een medische check deed hem toch belanden in het ziekenhuis van Ludwigshafen. Daar werd vastgesteld dat Stef een herstelperiode van acht weken in acht moet nemen.

FRITS VAN AMERSFOORT, teambaas: “Als teambaas sta je in zo’n situatie machteloos. Het is mijn lust en leven om jonge rijders op een degelijke wijze het autosportvak te leren. Toch kunnen er dit soort situaties ontstaan. Ik vind het knap hoe nuchter Stef en zijn ouders met dit gegeven omgaan.”

RENGER VAN DER ZANDE, rijdercoach: “Als zijn coach en maatje train ik veel met Stef samen. Hartstikke leuk om te zien hoe snel hij zich ontwikkeld in de Formule Renault. Dit is even schrikken. Maar Stef kennende gaat hij er nuchter en realistisch mee om. Veel beterschap!”

STEF DUSSELDORP: “Tja, staat er ineens iemand dwars op de baan voor me…. Er was niet aan te ontsnappen. Het gevolg is een vervelende streep door de rekening van dit seizoen. Maar mij krijg je niet zo gauw klein. Ik ga zorgen dat ik de schade zo snel mogelijk weer inhaal.”

Het raceflash.nl team wenst Stef veel beterschap.

Bron: Media Stef Dusseldorp (www.stefdusseldorp.nl)

 

    


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b45600
Onthoud mijn gegevens!